Astro numerološki vpogled v energije leta 2020

Ne živi v preteklosti, ne sanjaj o prihodnosti, osredotoči se na sedanjost” (Buda)

Take bodo energije leta 2020, kajti to leto bo pod vibracijami števila 4, ki od nas pričakuje, da smo osredotočeni ter hkrati redoljubni in disciplinirani. Na splošno bo pa to leto iskanja zavezništev in lobiranja. Ponekod se bodo postavljali temelji prihodnjega družbenega reda, temelji novih dogovorov in sodelovanja, organizacijski in finančni načrti. Lahko bo to tudi leto prikritih moči, epidemij, več bo raznih bolezni in okužb. Dolgotrajni stresi pa se pokažejo v izbruhih zdravstvenih težav in lahko bo več operativnih posegov. Sodeč po energijah tega števila se bomo težje prilagajali, ne bomo tako odprti za spremembe in novosti. Lahko rečemo, da bodo energije števila 4 zelo naklonjene raznim dejavnostim, kot so ustanovitev podjetja in vlaganjem denarja v dolgoročne projekte. Število 4 je graditelj in ustvarjalec.

Leto 2020 bo po kitajskem horoskopu leto podgane. Naklonjeno bo tistim, ki bodo odločni glede svojih ciljev in želja na področju, ki jih zanima. Na področju svojih konjičkov čim več ustvarjajte, kajti lahko spremenite svoj konjiček v svoj posel.

Po zahodni astrologiji bo to leto pod okriljem Lune. Luna v astrologiji vlada znamenju Raka, torej tudi Sloveniji, označuje pa naša čustva in naš čustveni svet. Sodeč po tem se bomo marsikdaj odločali bolj čustveno in intuitivno. Sicer pa Luno povezujemo s kolesom sreče, kajti prinaša obdobja vzponov in padcev, je mogočna in intuitivna. Pod vladavino Lune (pa ne samo takrat) se ravnajmo po njenih ciklusih. Upoštevanje Luninih ciklusov se zelo priporoča takrat, ko se lotevamo novih projektov.

Rastoča Luna označuje obdobje od prazne do polne lune. Lahko ga razdelimo na dva dela, in sicer je prva faza od mlaja do prvega krajca, ki je povezana s čustvi. Takrat se priporoča poiskati in delati na svojem ravnotežju tako v sebi kot v odnosih vseh vrst. V tem obdobju naj bo naše vodilo razumevanje in sočutje, spočijmo se, ukvarjajmo se z meditacijo in jogo. Sledi faza od prvega krajca do polne lune ali ščipa. Tej fazi pravimo tudi kolerična. Usmerjamo se v doseganje ciljev, ki smo si jih zastavili v prejšnji fazi. Polna luna ali ščip vpliva na nas tako, da smo bolj energični, živahni in delavni pa tudi nestrpni in prenagljeni. Takrat raje pustimo ob strani pomembnejše pogovore ali odločitve, kajti lahko se hitro spremo ali prenagljeno odločimo. Sledi faza od ščipa do zadnjega krajca ali melanholična faza in čas bolj umirjenosti ter nadaljevanja in zaključevanja del. Zadnja faza je od zadnjega krajca do mlaja ali ko Luna zaključuje svoj ciklus, zato je to dober čas, da privedemo vse posle do konca. Prazna luna ali mlaj prinaša idealen čas za začetek česarkoli novega. V dneh po mlaju pa tudi začutimo potrebo po novih začetkih. To je čas, ko želimo kaj spremeniti, ko se rojevajo nove zamisli, ki lahko padejo na »plodna« tla in se utrdijo.

Ko smo že pri Luni omenimo tudi, da bo v tem letu kar šest sončnih in luninih mrkov pa še decembrski iz leta 2019 bo vplival na leto 2020. Nekako je že v navadi, da o njihovih vplivih govorimo in pišemo same slabe stvari, pa ni vedno tako. Mrki so lahko tudi spodbujevalci osebnega razvoja. Pomagajo nam, da se odločneje in hitreje lotimo sprememb ali novosti. Mrk pri posamezniku vpliva na tistem področju, kamor pade v astrološki karti. V letu 2020 bo prvi mrk že 10. januarja in sicer lunin mrk v znamenju Raka, 5. 6. sledi lunin mrk v Strelcu, 21. 6. sončni mrk v Raku, 5. 7. lunin mrk v Kozorogu, 30. 11. lunin mrk v Dvojčkih in 14. 12. sončni mrk v Strelcu. Sončni mrk prinese na tistem področju, ki ga je osvetlil v astrološki karti, nove začetke, spremembe ali začnemo iskati nove poti. Njegov vpliv je kar dolg, lahko ga začutimo že kakšen mesec ali teden prej ali na sam dan mrka in pogosto nekaj mesecev po njem. Pri luninem mrku pa običajno zaključujemo neki proces ali obdobje. Ti so lahko dobri ali slabi, odvisno od vašega delovanja. Lunin mrk deluje na nas krajši čas kot sončni mrk.

Pa poglejmo še ostale planete in njihov vpliv na leto 2020. O vplivih osebnih planetov kot so Merkur, Mars in Venera pišem v mesečnih napovedih. Na tem mestu omenjam le obdobja njihove retrogradnosti. Najbolj razvpiti je Merkur, ki bo v letu 2020 retrograden od 17. 2. do 10. 3. v znamenjih Ribi in Vodnar, 18. 6. do 12. 7. v znamenju Raka in 14. 10. do 3. 11. v znamenju Škorpijona. Merkur upravlja misli, govor, pisanje, komunikacijo, transport, trgovino, telefone, računalnike, medije, promet. Na vseh teh področjih prihaja v času njegove retrogradnosti do več težav kot navadno. Najbolj vpliva na Dvojčke in Device. Venera bo v letu 2020 retrogradna od 13. 5. do 25. 6. v Dvojčkih. Venera vlada področjem ljubezni, mode, umetnosti, kulture, s pogodbami, medsebojnimi odnosi, partnerstvi. V času njene retrogradnosti ni varno sklepati pogodb, najemati posojila, kupovati dragocene stvari. Ker Venera vlada ljubezni se v tem času ne poročimo in ne začenjamo nove ljubezenske zveze. Njen retrogradni vpliv bodo najbolj čutili rojeni v znamenjih Bika in Tehtnice ter v Dvojčku. Mars bo retrograden v času od 9. 9. do 14. 11. (v Ovnu). Mars predstavlja telesno, borbeno in adrenalinsko naravo človeka, zato v času njegove retrogradnosti ne začenjajte ničesar od zgoraj navedenega, kajti vse se lahko obrne proti tistemu, ki je začel. Tožba, vložena v tem času, se lahko obrne proti vlagatelju. Mars vlada Ovnu in je eden od vladarjev Škorpijona, zato bodo rojeni v teh znamenjih ali z Ascendentom v teh znamenjih, bolj nepotrpežljivi, napeti, vznemirjeni in tudi preveč impulzivni.

Poglejmo še vpliv družbenih ali generacijskih planetov, ki v posameznem znamenju potujejo po nekaj let in bolj vplivajo na splošno, in manj na posameznika, pa vendarle imajo določen vpliv. Jupiter je že konec leta 2019 zamenjal znamenje in bo v letu 2020 skoraj celo leto v znamenju Kozoroga. V tem znamenju se ne počuti dobro pravzaprav je tam na dnu. In v tem polju (odvisno katero hišo imate v svojem horoskopu v znamenju Kozoroga) se bosta spopadala Jupiter in Saturn, ki vlada Kozorogu. Kateri od njiju bo močnejši, boste sami preizkusili na svoji koži. Srečata se dve popolnoma drugačni energiji. Saturn rad stiska, je hladen planet, stabilen, deloven in črnogled, Jupiter pa je planet širine, dobre volje, filozof, optimist in spremenljive narave. Slovenija je v ascendentu v znamenju Kozoroga, še naprej se razvija malo podjetništvo, marsikomu bo Jupiter osvetlil področje, kjer bi lahko ustvarjal in deloval. Zmehča trdne okvirje Saturna (čeprav v tem znamenju ni tako močan) in le-ta daje Jupitru, kadar sta v dobrih aspektih moč, organiziranost in delavnost. V letu 2020 bo Jupiter retrograden v obdobju od 14. 5. do 13. 9. in sicer v znamenju Kozoroga. Retrogradni Jupiter ne deluje s polno močjo, kar bodo še najbolj občutili rojeni v znamenjih Strelca in Ribi in pri tistih, ki imajo Ascendent v enem od teh znamenj ali imajo več planetov v teh znamenjih. V tem času upada njihova samozavest in so manj pogumni. Saturn v marcu (22.) zamenja znamenje in vstopi v znamenje Vodnarja, ki mu tudi vlada (poleg Urana) sprošča svoje meje in nekoliko se raztopijo želje po uveljavljanju reda in discipline. Od 11. 5. do 29. 9. potuje retrogradno, in sicer večji del v znamenju Kozoroga. V času njegove retrogradnosti je njegov vpliv občuten bolj na množični kot osebni ravni. Recimo v času njegove retrogradnosti ni priporočljivo ustanoviti podjetja, prihaja do še večjih zamud in ovir, kar se lahko pozna na področju pravosodja, v gospodarstvu in gradbeništvu. Njegov retrogradni vpliv bodo najbolj občutili rojeni v znamenjih Kozoroga in Vodnarja ali z Ascendentom v enem od teh znamenj ali z več planetih v teh znamenjih. Uran bo še nekaj let v znamenju Bika in bo retrograden nekaj dni v začetku meseca januarja in potem spet od sredine avgusta do konca leta 2020. Neptun je že nekaj let in bo še nekaj let v znamenju Ribi, torej znamenju, ki mu vlada, retrograden bo od konca junija do konca novembra ter Pluton, ki je v znamenju Kozoroga tudi že nekaj let in bo še nekaj let, retrograden bo v času od konca aprila do začetka oktobra 2020.

V letu 2020 bo zanimiva povezava Plutona in Saturna v Kozorogu, ki je že v preteklosti oblikovala zgodovinske premike ter prinaša konkretnejše spremembe. Ponekod lahko pride do sprememb oblasti, sistema ureditve, uporov ljudi, borznih zlomov. Tudi narava ne bo mirovala. Hkrati pa bo to tudi čas za nove, drugačne, boljše začetke. Pri tem odigrata svoji vlogi še Uran v Biku in Neptun v Ribah. Pomagata z neodvisnimi, inovativnimi in drugačnimi prijemi, pri čemer si pomagajmo z intuicijo.

Srečno 2020!

Pripravila: Viva Marya, astrologinja, numerologinja in grafologinja.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.