Astro numerološki vpogled v energije meseca avgusta 2019

Avgust ali izvirno slovensko ime veliki srpan je osmi mesec gregorijanskega koledarja. Mesec avgust se tako imenuje v čast rimskega cesarja Avgusta (vir: Wikipedia).

Iz numerološkega vidika je mesec avgust pod vplivom števila 8, ko mnogi med nami po počitku in prijetnih počitniških dni, spet oživijo in prebudijo svoje ambicije. Mesec avgust bo tudi pod vplivom števila 2, ki prebuja želje po druženju in združevanju. V mesecu avgustu skoraj morajo biti, nekoliko lažje energije kot v mesecu juliju. Merkur spet potuje direktno in v tem mesecu bomo le popravljali napake, storjene v mesecu poprej. V avgustu tudi ni mrkov. Seveda, mrki pišejo svojo zgodbo in še vedno delujejo, pa vendarle se energije nekoliko sproščajo in lahko pričakujemo še kakšen vročinski val. Iz astrološkega vidika bo večji del meseca pod vladavino Sonca in v znamenju Leva.

No, že takoj na začetku meseca nas bo pričakal mlaj ali prazna Luna v Levu in potem še enkrat ta mesec, in sicer 30. 8., ko bo mlaj v znamenju Device. Slabše (v obliki stresa in nemira) se bodo počutili rojeni v znamenjih Škorpijona, Bika, Leva in Vodnarja. V dneh okrog prvega mlaja se še vedno radi družimo, le pazimo se nekoliko povečane nestrpnosti, ki lahko pripelje tudi do nepotrebnih prepirov. V dneh okrog drugega mlaja pa se raje lotimo čiščenja in urejanja stvari pred začetkom novega šolskega leta in novimi obveznostmi po dopustih. Pri prvem mlaju bodo bolj občutljivi, rojeni v znamenjih Leva, Škorpijona, Bika in Vodnarja, pri drugem pa rojeni v znamenjih Device, Ribi, Strelca in Dvojčka. Med obema mlajema se srečamo še s prvim Luninim krajcem (7. 8.), ko bomo bolj kot ne introvertirani in v svojih mislih. Po prvem krajcu Luna le raste in se bližamo polni luni, tej fazi pravimo tudi »kolerična«. V dneh do polne lune nam ne bo manjkalo energije in pripravljeni smo se spopasti z mnogimi izzivi. Polna luna bo 15. avgusta v Vodnarju. Radi se družimo in tkemo nova prijateljstva, ki imajo pridih neodvisnosti. Rojeni v znamenjih Vodnarja in Leva, pa tudi Bika in Škorpijona, bodo te dni bolj občutljivi.

Poglejmo še ostale planete. Merkur potuje direktno v znamenju Leva in v teh dneh popravljamo napake, storjene v času njegove retrogradnosti in jih šele zdaj opazimo. Znali bomo poskrbeti, da drugi slišijo naše mnenje, torej s tega vidika lahko rečemo, da bo to bolj »klepetav mesec.« Predzadnji dan meseca, natančneje 29. 8. pa vstopi v znamenje Device. V isto znamenje pa pred Merkurjem vstopijo še Mars (18. 8.), Venera (21. 8.) in Sonce (23. 8.). Temu primerna bo tudi naša energija. Nimamo ravno želje po fizičnem udejstvovanju. Bolj opazujemo, premišljujemo in smo včasih pretirano kritični. Naši cilji niso visoki, usmerjeni smo bolj kot ne v praktične rešitve. Jupiter še do 11. avgusta potuje retrogradno, Uran pa začne svojo retrogradno pot sredi meseca in bo trajala nekaj mesecev. Saturn, Neptun in Pluton so ravno tako sredi svoje retrogradne poti.

Misel za ta mesec: »Najpreprosteje je biti iskren.« Eyecatching

Energije meseca maja za posamezna znamenja:

Ovni: Začetni dnevi meseca bodo bolj kot ne stresni in nemirni. Z rastjo lune se začne dvigovati tudi vaša energija. Vsaj do polne lune bo večina vas vpeta v družinske zgodbe, v dom in igro z najmlajšimi. Ustvarjanje, druženje in tudi telesno gibanje so v ospredju. Za tiste Ovne, ki so vpeti v določene študijske povezave, prihajajo po 11. avgustu boljši dnevi, kajti Jupiter potuje direktno in vam prinaša srečnejše okoliščine. V drugi polovici meseca ste vse bolj vpeti v službene zadeve. Od vas se pričakuje veliko. Za hitrejše in lažje rešitve, uporabite svojo ustvarjalnost. Bodite bolj pozorni na finance. Pod vibracijami števila 3 vam ne bo zmanjkalo idej in zamisli, kaj početi in s čim se ukvarjati.

Biki: Bolj nemiren začetek meseca je pred vami. K sreči bo to trajalo le nekaj ur. Rojeni v znamenju Bika, ki so že končali z dopustom, bodo prav kmalu padli v tirnice delovne rutine. V dneh okrog polne lune sredi meseca, bo spet nekoliko bolj stresno, lahko pride do razhajanj s prijatelji, pa tudi na delovnem področju. Še pred polno luno se srečate s prvim luninim krajcem, ki bo vplival na vaše počutje, kar se bo najbolj poznalo na relaciji vi – partner. Večji del meseca se ukvarjate z družino in domom. Mogoče se odločite še, za kakšen krajši dopust, imeli boste veliko idej o preureditvi ali polepšanju doma in podobno. Pod vibracijami števila 4 ste bolj napeti in nesproščeni.

Dvojčki: Na delovnem področju vas že na začetku meseca čakajo nove zadolžitve in pričakovanja drugih do vas so precejšnja. Romantično boste razpoloženi, vezani pa uživate v družbi partnerja in v skupnih dogodivščinah. Druženja vam veliko pomenijo. Uživate v izmenjavi mnenj in prenašanju novic. To pride še bolj do izraza v drugi polovici meseca. Vaš vladar Merkur potuje direktno in počutite se bolj sproščeno in samozavestno. Verjetno vas čakajo določene olepšave in novosti v domu, za kar se odločite na hitro. Oboje pripelje do prijetnejšega počutja. Pod vibracijami števila 5 ste še bolj kot običajno dovzetni za spremembe in novosti.

Raki: Vaša največja želja za ta mesec je, da bi se počutili umirjeno in brez nepotrebnih obremenjevanj. No, eno so želje, drugo pa resničnost. Sicer je tudi res, še vedno so dopustniški dnevi in lahko počnete, kar želite. Tisti, ki ste že izkoristili svoj dopust, pa se spopadate, z dodatnim delom in nalogami, ki vas bodo lahko precej obremenjevale. Mogoče se odločate in odločite, za kakšno večjo naložbo, vsaj tako nakazujejo številni planeti na finančnem področju ali dobite neki denar. Več nemirnih ur pričakujte v dneh okrog prazne lune, 1. luninega krajca in polne lune. Pod vibracijami števila 6 ste še bolj zavezani družini in domu.

Levi: Številni planeti v vašem znamenju vam prinašajo veliko lepih trenutkov in dobre volje, vsaj prve tri tedne bo tako. Venera in Sonce bosta poskrbela za lepe in romantične trenutke, Merkur in Mars skrbita, da vam bo »jezik tekel kot podmazan« in ste tudi telesno bolj aktivni. Mnogi med vami bodo ravno ta mesec praznovali rojstni dan, zato vseeno malo popazite na finance, da vas na koncu meseca, ne bo bolela glava. Več nemirnih in stresnih dni lahko pričakujete v dneh okrog polne lune. Proti koncu meseca, še zlasti zadnji teden, se že umirjate in se usmerjate na delovno področje. Pod vibracijami števila 7 ste še bolj intuitivni, kar vam lahko pomaga pri sprejemanju odločitev.

Device: Vstop v nov mesec bo za vas bolj nemiren in stresen, kar bo trajalo le nekaj uric. Merkur, vaš vladar se giblje direktno in mogoče vas bo opozoril na kakšno vašo napako storjeno v preteklem mesecu, ko je potoval retrogradno in jo morate sedaj popravljati. Ta mesec se tudi vi počutite bolj samozavestno v prvi polovico meseca mogoče še ne tako kot bi želeli, v drugi polovici pa se počutite vedno bolje. Pridobivate na moči in energiji in zdelo se bo, da lahko premikate svoje meje na mnogih področjih. Na delovnem področju se vam obetajo neke novitete ali spremembe. Pod vibracijami števila 8 rastejo vaše ambicije, zlasti na poslovnem področju.

Tehtnice: Kopica planetov v Levu, ki označuje področje družabnosti, vam bo polepšala vsaj prvo polovico meseca, če ne še dalj. Počutili se boste samozavestno, odprti ste za raznovrstne komunikacije in celo bo nekoliko povečana vaša želja po gibanju. Tudi tisti, ki ste že zaključili z dopustom in ste na delovnem mestu, se počutite dobro in tako je tudi vaše sodelovanje s sodelavci. Na začetku meseca je mlaj, ki na splošno prebuja vašo energijo, začnete uvajati nekatere novosti ali spremembe v vsakodnevnem življenju pa tudi na delovnem področju. V dneh okrog polne lune pa se odpira želja po ustvarjanju na področju nekega svojega hobija. Prisluhnite svoji želji po ustvarjanju in naredite načrt. Pod vibracijami števila 9 ste še bolj kot običajno dovzetni za pomaganje drugim.

Škorpijoni: Začetek meseca bo pod vplivom mlaja v vašem znamenju nekoliko bolj stresen in nemiren. Po 11. 8. se povečuje vaš občutek lastne vrednosti in raste vaša samozavest. Lahko se nekoliko spremenijo odnosi z nekaterimi sodelavci, pa tudi v partnerski zvezi lahko malo »zaškripa«. Še bolj bodite pozorni v dneh okrog polne lune. Skoraj cel mesec pa se tisti Škorpijoni, ki bodo še ali že na delovnem mestu, trudijo dokazovati in pokazati svoji veljavo in moč. Zaupali boste vase, kar vam lahko zelo pomaga pri tem. Nekateri med vami se celo odločajo za novi poslovni projekt ali spremembo delovnega področja. Pod vibracijami števila 1 ste še bolj zagnani za nekaj novega, seveda predvsem na delovnem področju.

Strelec: Vaš vladar Jupiter od 11. 8. začne potovati direktno in če ste imeli zadnje mesece občutek, da je z vašo samozavestjo kaj narobe – ni. Počutili se boste, kot, da ste prišli domov in lažje zadihate. Sicer pa ni nič narobe, če ste v preteklih mesecih pokazali malo več hvaležnosti, skromnosti in sočutja. To bo vaš še vedno dopustniški mesec, pa čeprav ne boste več »uradno na dopustu«. Lovili boste Sonce, kjer koli že ste. Uživali v druženjih, v pogovorih in izmenjavi mnenj in tisti, ki še lovite izpitne roke, zdaj bo pravi čas za učenje. Po 18. se že bolj posvečate delovnim obveznostim. Pod vibracijami števila 20 ste bližje duhovnosti in iščete bližino ljudi.

Kozorogi: Ta mesec bo za vas nekoliko napornejši. Zdelo se vam bo, da nimate prave energije za kar koli, razen za počivanje in lenarjenje. Vsaj prve tri tedne bo tako. Zadnjih deset dni meseca bo že bolje, postajate bolj aktivni in zainteresirani. Mogoče vas v dneh okrog polne Lune čaka neki večji finančni izdatek, mogoče se odločite za neki nakup ali za posodo denarja. Preden to storite, se raje prepričajte ali je to v redu za vas. Z vstopom Venere in Marsa v vaše znamenje, postajate še bolj kritični do okolice in se odločate za prenovo in čiščenje doma in tudi na delovnem mestu. Kar ne potrebujete, dajte stran od sebe. Pod vibracijami števila 9 radi prisluhnete drugim.

Vodnar: Mlaj na začetku meseca se dotakne odnosov, partnerskih pa tudi službenih. V takih trenutkih bo predvsem pomembna komunikacija. S pogovorom in umirjenostjo, lahko veliko uredite, popravite in izboljšate. Ne bo vam to vedno uspevalo. Samski lahko začnejo z novo partnersko zvezo. Dani bodo pogoji za to. V drugi polovici meseca lahko pričakujete neki denar, na katerega ste že skoraj pozabili. V dneh okrog polne lune se počutite bolj mirno, to bodo dnevi za vzpostavljanje novih vezi, hkrati pa težite k svobodi. Pod vibracijami števila 1 ste pripravljeni na novosti in nove zgodbe.

Ribi: Ribe prav gotovo uživate sploh, če ste v bližini vode in se lahko ure in ure namakate. Vodo od vseh elementov najbolj čutite, ker je vaš element. Naberite si energijo ali moči, kajti nekatere med vami čakajo spremembe na delovnem področju, ki so lahko večplastne. Mogoče boste zamenjali delovno mesto, dobili nove naloge in zadolžitve, novega sodelavca, ki ga boste ravno vi lahko uvajali in podobno. Skratka, veliko možnosti je in prvi obrisi teh sprememb se začnejo že po prvem mlaju, da bi se do polne lune zaključili – vsaj okvirno. Zdi se, da boste s temi spremembami pridobili tudi vi. Pod vibracijami števila 2 potrebujete druženje in občutek varnosti.

Za vas pripravila: Viva Marya, astrologinja in grafologinja. 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.