Astro numerološki vpogled v energije meseca avgusta 2020

Iz numerološkega vidika bo mesec avgust pod vibracijami števila 12. Kaže, da je pred nami mesec preizkušanj pa tudi razočaranj. Ker letošnje leto s poletjem vred, ni takšno, kot bi moralo biti oziroma kot smo vajeni – sproščeno in živahno, temveč smo vseskozi pod nekim pritiskom, niti ni čudno, da lahko sledi kakšno razočaranje. Lahko se pojavijo dodatne skrbi in težave v službi ali glede denarja. V ozadju bosta prisotni tudi števili 8 in 3, ki lahko vse skupaj še otežijo ali sprostijo. Naša želja bo, da se zadeve čim prej normalizirajo in sprostijo. Ne pozabimo, da je naše zdravje in tudi zdravje drugih ljudi, na prvem mestu.

Iz astrološkega vidika v mesec avgust vstopamo pod vladavino Sonca in v rastoči luni v znamenju Kozoroga. Nekako tako deluje Luna, ko iz širokopoteznega Strelca preide v Kozoroga; pademo iz oblakov na tla. Kozorog je zemeljsko znamenje in če povem drugače pademo v »realnost«. To je običajno dober čas za urejanje poslovnih zadev, za strukturiranje in načrtovanje. Skratka, Luna raste, to je čas od prvega krajca do ščipa ali polne lune in mu pravimo tudi »kolerična«. Ta čas je energičen, usmerjen v dinamično napredovanje in doseganje ciljev, ki smo si jih zastavili v prejšnji fazi. Pred dejansko polno luno pa nastopi kritična faza. V tej fazi postanemo lahko bolj živahni in delavni, kot smo bili prej, pa tudi nestrpni, nepotrpežljivi in prenagljeni. To je tudi čas »razkrivanja«. Sicer pa je to lahko tudi zelo konstruktiven čas, ko zaključujemo z zadevami, sprejemamo dokončne odločitve in podobno. Seveda, ta čas je lahko za nekoga destruktiven, kajti težje obvladuje svoja čustva in instinkte, zato lahko nastanejo spori, prometne ali delovne nesreče in podobno. Zato si vzemite dan pred nastopom polne lune in na sam dan polne Lune, počitek, sproščajte se, preberite kakšno sproščujočo knjigo in nadaljnje odločitve, ki jih niste sprejeli do tega dne, preložite na kasnejši čas. Polna luna nastopi 3. avgusta ob 20:11. 11. avgusta nastopi zadnji lunin krajec v Biku, 19. avgusta se ob 04:42 srečamo s prazno luno ali Mlajem v Levu in 25. avgusta nastopi prvi lunin krajec v znamenju Strelca.

Zaenkrat puščamo za sabo mrke, do zdaj jih je bilo letos kar 4, s tem, da lahko računamo tudi na lanski decembrski, ki je imel velik vpliv na letošnje leto. Kar ne pomeni, da so mrki zaključili svojo zgodbo. Niso. Pozno jeseni nas čakata še dva. Več o tem pa v prihajajočih mesecih. Sicer smo vajeni, da Luna na dva do tri dni menja znamenje. Ta mesec pa bodo nekateri osebni planeti zamenjali znamenje, kar tudi vpliva na nas oziroma na naša ravnanja in delovanja. Sonce 22. avgusta preide v znamenje Device. Merkur 5. avgusta vstopi v znamenje Leva, kjer bo vse do 20. avgusta. Poskrbel bo, da se bo slišalo naše mnenje in razmišljanje. Ustvarjalni bomo in ne dovolimo, da bi kdo te naše ustvarjalne energije in danosti utišal, negujmo jih. Ne bomo pa zadovoljni, če bo kdo naše sijajne ideje in našo ustvarjalnost spregledal. Venera 7. avgusta vstopi v znamenje Raka in tam bo do konca meseca. Naša glavna skrb bo družina, otroci, partnerstvo. Radi bomo razmišljali o preteklosti in se večinoma z ljubeznijo spominjali preteklih dogodkov. Mars pa je že nekaj časa v svojem znamenju v Ovnu in tam bo ostal še kar nekaj časa. Jupiter in Pluton se še vedno gibljeta retrogradno in sicer v znamenju Kozoroga. Jupiter se v tem znamenju ne počuti dobro, ker je tam njegovo dno, njegovo delovanje je zelo šibko in težko izrazi svojo naravo. Saturn še vedno potuje retrogradno s tem, da je konec julija prešel v znamenje Kozoroga, kjer je njegov dom, počuti se dobro in tam najlažje izrazi sebe. Uran se giblje direktno in sicer v znamenju Bika. V tem znamenju se ne počuti dobro, ker je v njem njegovo dno in zdi se, da je ustvarjalna energija Urana zadušena, njegova moč je zelo šibka in tako bo še nekaj let. Neptun je še vedno retrograden, nahaja se v svojem domu in sicer v znamenju Ribi.

Modra misel: »Življenje ni narejeno iz želja, temveč iz dejanj vsakogar izmed nas.« Paolo Coelho

Pripravila: Viva Marya, astrologinja, numerologinja in grafologinja

Bookmark the permalink.

Comments are closed.