Astro numerološki vpogled v energije meseca februarja 2020

Mesec februar bo pod vibracijami števila 6, ki skrbi za družino, dom, spodbuja prijateljstva, želi biti pravično in hrepeni po skladnosti in uravnoteženosti, zlasti na čustvenem področju. Iz astrološkega vidika pa bomo večji del meseca pod zaščito planetov Urana in Saturna. Zgodbe iz meseca januarja se nekoliko ponavljajo, čeprav bomo kljub vsemu manj togi in vpeti v okvirje. Iskali bomo druge, velikokrat nove poti, ki nas lahko ravno tako pripeljejo do cilja.

V nov mesec vstopimo na soboto z rastočo Luno v znamenju Bika. Počutili se bomo umirjeno, lenobno in z občutkom, da si lahko privoščimo lenarjenje in razvajanje, naše misli bodo usmerjene k dobri hrani in k druženju. Vse to nam lahko naredi prvi februarski dan popoln.

Že 2. februarja bo prvi lunin krajec v znamenju Bika, torej Luna še vedno raste in z njo raste naša vitalna energija in želja po hrani. V tem času se telo izgrajuje in krepi ter potrebuje več hranljivih snovi. Se pa tudi hitreje nasitimo in zredimo, vendar se v tem času ne priporoča hujšanje. In tako počasi ali hitro, kakor za koga, pridemo v naročje polne lune ali ščipa v znamenju Leva, in sicer 9. Ta dan bi lahko bil za marsikoga dober za zabavo, ustvarjalnost in ples. Le rojeni v znamenjih Leva in Vodnarja se bodo počutili nekoliko napeto. Takoj po nastopu ščipa, Luna začne upadati. Luna se nahaja v svoji 3. fazi t. i. melanholični fazi. Tudi mi se začnemo počasi umirjati in naše življenje se normalizira. In tako pridemo do zadnjega luninega krajca, ki bo v znamenju Škorpijona, ko naj bi bil večji del dneva umirjen, z blagimi energijami, ki se proti večeru nekoliko prebudijo in vznemirijo predvsem rojene v znamenjih Bika, Škorpijona, Leva in Vodnarja. 23. februarja pa že pridemo do mlaja ali prazne lune v znamenju Ribi. To bo bolj sproščen dan, najbolje se bodo počutili rojeni v znamenjih Ribi, Kozoroga, Bika, Raka in Škorpijona. Ta mesec nas bo še najbolj »zdrmal« Merkur, ki 3. 2. vstopi v znamenje Ribi, za dodatek pa bo še od 17. 2. do 10. 3. retrograden. V tem znamenju se Merkur ne počuti dobro. O retrogradnem Merkurju smo že večkrat pisali zato samo najbolj pomembno: ne kupujte novih, večjih in dražjih stvari, sploh ne avtomobilov, računalnikov in podobno. Ne začenjajte s čim novim, kot je recimo odpiranje podjetja, izdajo knjige… Je pa to dober čas za zaključevanje tistega, kar smo začeli pred retrogradnim Merkurjem. Razmišljali in delovali bomo bolj kot ne, kaotično. Težje opravljamo delo ali zadane nam naloge, kajti naš um bo vedno znova bežal stran od delovnih nalog, od tistega kar moramo, vse drugo nas bo prej zanimalo ter se težko zberemo. Zato bo pa naši domišljiji odprl prostor in dovolil, da sanjarimo in jo spreminjali v pisano besedo, ter se sproščamo v plesu. Skratka, tisti, ki se izražajo na umetniškem področju, bodo uspešnejši. Venera 7. 2. vstopi v znamenje Ovna. V tem znamenju se ne počuti dobro, iskali bomo priložnosti na ljubezenskem ali partnerskem področju. Mars 16. 2. vstopi v znamenje Kozoroga, kjer se počuti zelo dobro. Skrbeli bomo za svoje telo in vitalnost, več se posvečamo telesnim dejavnostim. Ostali planeti: Jupiter, Saturn in Pluton so še vedno v znamenju Kozoroga, Uran v znamenju Bika in Neptun v znamenju Ribi.

Misel za mesec februar: »Ljubezen je blago, ki ga stke narava in izveze domišljija.« (Voltaire)

Energije meseca za posamezna znamenja:  

Oven: Bolj sproščen mesec je pred vami. Razigrani boste in preizkušali svoje osvajalske sposobnosti. Vse bolj za šalo kot za res. Pa vendarle, včasih lahko iz šale postane res. Z nastopom ščipa ali polne lune lahko pričakujete kakšno novost v karieri, radi se boste družili in sodelovali v skupini ali organizaciji, ki bo vezana na poslovno dejavnost pa tudi izven.

Bik: Prvi del meseca boste še vedno bolj upočasnjen. Ščip ali polna luna bo od vas zahteval neko vaše delovanje in ukrepanje v domu in družini ter v medsebojnih odnosih. Sicer bo to dober dan za zabavo, če se ne boste odzivali preveč nestrpno in sebično. V drugi polovici meseca boste imeli možnost zgladiti slab odnos s sodelavcem ali nadrejenim.

Dvojček: Razmišljali boste o nekem potovanju, kjer bi se lahko tudi spočili. Počutili se boste negotovo in razdvojeno na področju kariere in službe. Na tem področju bodite bolj dosledni, ne hitite, poskušajte se čim bolj osredotočiti na delo, ki ga opravljate v izogib glavobolom, ki ga lahko čutite v dneh, ko bo Merkur zamenjal svojo smer.

Rak: Polna luna ali ščip prinaša neke spremembe tako glede dela, smeri vaše kariere in denarja. Vse se začne dogajati že takoj na začetku meseca, da se zaključijo do mlaja, v dneh okrog polne lune pa dosežejo vrhunec. Na žalost pa ne boste vsi zadovoljni z izidom. V odnosih bodite malo bolj strpni.

Lev: Ta mesec se veliko posvečate sebi in partnerju. Želeli boste reči »bobu bob« in postaviti stvari na svoje mesto. Bolj napeti in nemirni boste v dneh okrog polne lune, lahko vam nekoliko ponagaja ego. Na delovnem področju se pričakuje vaša polna predanost, sploh pa v drugem delu meseca.

Devica: Vaš vladar Merkur, ki bo od sredine meseca retrograden in še v znamenju Ribi bo vplival na vaše počutje, ki bo bolj kot ne negotovo. Pravzaprav bo cel mesec takšen, mogoče neki vaš projekt, ki ste si ga zastavili za uspeh, ne bo uspel po vaših pričakovanjih, kar vas bo precej vznejevoljilo.

Tehtnica:  Dokaj ugoden mesec je pred vami. Dejavni boste skoraj na vseh področjih. Skrbite za telesno dejavnost, veliko se posvečate domu in družini. Porajale se vam bodo zamisli, kako, kaj v domu spremeniti, izboljšati in podobno. Tudi čas za prijatelje najdete.

Škorpijon: Ko Mars vaš sovladar vstopi sredi meseca v znamenje Kozoroga, bo tudi vaše počutje boljše. Zdelo se vam bo, da končno spet čutite trdna tla pod nogami. Zelo boste dejavni na področju svojih hobijev, če pišete pa toliko bolje. Skratka, dober mesec.

Strelec: Dober mesec je pred vami. Skrbite za telesno pripravljenost in na splošno bo vaše počutje cel mesec zelo dobro. Veliko se posvečate domu in družini, nove zamisli kako kaj urediti, spremeniti, polepšati, da se boste vi in drugi družinski člani počutili bolje.

Kozorog: Finance bodo v tem mesecu v ospredju. Kaže, da se bo tudi to uredilo, sicer nekaterim prej drugim malo kasneje, pa vendarle. Dober mesec za tiste, ki še študirate, učenje vam bo šlo dobro, kar se bo poznalo tudi na končnem rezultatu.

Vodnar: Nekako se zdi, da bi vam v tem mesecu moralo iti vse kot po maslu, ker je to vaš mesec. Večinoma tudi bo tako. V dneh okrog polne lune ste bolj nervozni, pa tudi to bo kmalu minilo. Do sredine meseca se precej posvečate prijatelje in na sploh družabnem življenju.

Ribi: Že načeloma ste dovolj zgovorni in družabni, čeprav se velikokrat radi potegnete v svoj domišljijski svet. Sonce v vašem znamenju in retrogradni Merkur v drugi polovici meseca vas pri slednjem podpirata. Na službenem področju lahko le pride do komunikacijskih šumov s sodelavci in nadrejenim.

Pripravila: Viva Marya, astrologinja, grafologinja in numerologinja

Bookmark the permalink.

Comments are closed.