Astro numerološki vpogled v energije meseca januarja 2020

Pred nami je prvi mesec novega leta 2020. Prihajamo iz veselih, radoživih energij v bolj resne, tlakovane z novimi začetki. V novo leto smo vstopili v znamenju Ribi in v rastoči Luni. Mesec januar bo pod vibracijami števil 1 in 5. Obe števili prinašata nove začetke, nove usmeritve, spremembe in postavitev temeljev nečesa novega, drugačnega. Seveda pričakuje pa se od nas, da smo dejavni in želimo v resnici kaj začeti ali spremeniti. Kajti števila sama od sebe ne bodo delovala.

Iz astrološkega vidika bo mesec januar večji del meseca pod vladavino planeta Saturna, ki ima podobne energije številu 4. Kar hitro bomo pozabili na praznike in prijeli v roke delo, knjige in podobno. Že 3. januarja se srečamo s prvim luninim krajcem v znamenju Ovna. Zgodaj zjutraj ob nastopu prvega luninega krajca se ne bomo počutili najbolje, zato delujmo čim bolj potrpežljivo, kajti v medsebojnih odnosih lahko prihaja do trenj. Nekoliko slabše se bodo počutili rojeni v znamenjih Ovna, Tehtnice, Raka in Kozoroga. Sicer so pred nami dnevi, ko smo usmerjeni v doseganje ciljev, ki smo si jih zastavili. Ob rastoči luni se naše telo krepi ter potrebuje več hranljivih snovi. V tem času se hitreje nasitite in zredite. Priporoča se manj uživanja ogljikovih hidratov in maščob. 10. januarja bo polna luna ali ščip ob 20:21 uri v znamenju Raka. Občutljivi bomo, nemir, ki smo ga čutili v dneh pred tem, pa se kmalu poleže. Ne pozabimo na ta dan je tudi lunin mrk. Mrki bolj kot ne napovedujejo naravne katastrofe, nepredvidene dogodke, nesreče, požare, poplave. Torej, mrke povezujemo z vsem slabim, pa ni vedno tako. Lahko jih vidimo in čutimo tudi kot spodbujevalce, ki nas spodbujajo, da dokončamo nedokončano ali naredimo korak naprej na tistem področju, ki ga mrk osvetli v vaši karti. Morate poznati svojo astrološko karto v toliko, da veste, katera hiša je v znamenju Raka in kaj ta hiša predstavlja, seveda gledamo tudi nasprotno hišo, ki je v znamenju Kozoroga, pa tudi če imate v aspektu z mrkom kakšen planet. V dneh okrog mrka se izogibajmo reševanju pomembnih projektov in jih preložimo za vsaj tri dni po mrku, ko sta Luna in Sonce spet v normalnem ritmu. Luna v dneh po ščipu in tokrat tudi po luninem mrku upada, naše delovanje pa se počasi umirja. Zato v teh dneh zaključujte zadeve, ki jih že nekaj časa zaključujete. V tem času običajno prihajajo ven zadeve povezane s preteklimi prizadevanji. Ker sta v času luninega mrka Sonce in Luna v aspektu opozicije torej sta si nasproti, se v tem času pojavijo ali odprejo tudi zadeve povezane z odnosi vseh vrst. 17. januarja bo zadnji lunin krajec v znamenju Tehtnice in 24. januarja prazna luna ali mlaj v znamenju Vodnarja. V dneh pred mlajem manj jejte in več pijte. V teh dneh hujšanje ni škodljivo.

3. januarja Mars zamenja znamenje in vstopi v znamenje Strelca, kjer sprosti svojo energijo, širi meje delovanja in se fizično preizkuša. 13. januarja Venera vstopi v znamenje Ribi, kjer se počuti dobro. V nas pa prebuja željo po ustvarjanju predvsem na umetniškem področju: plesanje, slikanje, risanje to vse nas navdušuje. Merkur 16. januarja ravno tako zamenja znamenje in vstopi v znamenje Vodnarja. Bolj zbrano razmišljamo, porajajo se nam številne ideje kako kaj spremeniti, urediti, popraviti in podobno. Poglejmo še ostale planete: Jupiter, Saturn in Pluton se nahajajo v znamenju Kozoroga, Neptun v znamenju Ribi in Uran prve dni januarja še vedno potuje retrogradno v znamenju Bika.

Misel za mesec januar: »Živi vsak dan, kakor da bi živel vse življenje prav zaradi tega dne« (Vasilij V. Rozanov)

Energije meseca za posamezna znamenja: 

Oven: Že takoj po praznikih se lotevate novih podvigov, vaša energija je k temu usmerjena. V dneh okrog ščipa in luninega mrka se vaše misli usmerijo v dom in družino, pričakuje se vaše delovanje. Na poslovnem področju ali na področju partnerstva delujte bolj potrpežljivo in umirjeno. Na področju kariere postavljate nove začetke, drugačno strukturo delovanja. Vibracije števila 8 vas podpirajo pri poslovnosti.

Bik: Do polne lune ali ščipa se vaša energija počasi usklajuje z energijami novih začetkov v novem letu. V dneh okrog ščipa so vaše misli usmerjene v nadaljnje izobraževanje, učenje novih tehnik in metod dela. Zadnji lunin krajec sredi meseca vas vabi k potrpežljivosti in prilagajanju na področju dela. Zamisli, ki se vam porajajo, predstavite ob pravem trenutku, vsekakor po mlaju. Vibracije števila 9 vam dajejo moč in energijo.

Dvojčka: V naslednjih mesecih se boste precej ukvarjali s financami, šparanjem in dodatnim zaslužkom. V dneh okrog zadnjega luninega krajca se potegnete vase in poskušate čim več ustvarjati na umetniškem področju. Na delovnem področju vas čakajo neke spremembe ali novi začetki, bodo za vas dobrodošle. Od vas se zahteva dodatno učenje. Vibracije števila 1 vas podpirajo in vam dajejo energijo za sprejemanje novih izzivov.

Rak: Že takoj na začetku januarja lahko pričakujete nekaj novosti na delovnem področju. Ni rečeno, da boste nad njimi navdušeni. V dneh okrog ščipa ali luninega mrka boste glede pričakovanih sprememb nemirni in zelo občutljivi. Poiščite možnosti sprostitve, ki naj bo v obliki meditacij. Vibracije števila 2 vas spodbujajo k oblikovanju novih prijateljskih vezi.

Lev: Lunin mrk v vaše življenje prinaša spremembe na partnerskem področju. Spremembe bodo za nekoga prijetne in za nekoga malo manj prijetne. Na delovnem področju že nekaj časa razmišljate o novi, drugačni delovni karieri in ista zgodba se nadaljuje tudi v tem mesecu. Dokler ne uresničite svoja razmišljanja pa vas v službi čaka še vedno veliko dela. Vibracije števila 3 vas spodbujajo in podpirajo vašo ustvarjalnost.

Devica: Novo leto, očitno za mnoge prinaša spremembe in novosti na delovnem področju, bodisi v organizaciji delovnega področja, v prerazporejanju na druga delovna mesta in podobno. Spremembe namenjate tudi v domu in družini, po zadnjem luninem krajcu, vse bolj razmišljate o nakupu ali spremembi bivališča. Energije števila 4 vas pri vsem za kar se odločate, podpirajo.

Tehtnica: Po bolj mirnem in umirjenem praznovanju vstopa v novo leto, vas bo predramil prvi lunin krajec, ki bo prebudil vašo željo po druženjih. Pazite le, da ne boste preveč zagreti, kajti lahko pride do trenj. Še vedno pa boste najraje doma, sprejemali obiske ali se posvečali svoji ustvarjalnosti. Tudi na službenem področju se počutite dobro in zadovoljno. Vibracije števila 5 vas spodbujajo k navezovanju stikov in k druženju.

Škorpijon: Z vstopom v novo leto se že takoj srečate s spremembami in novostmi na delovnem mestu. Za marsikaj se vam bo zdelo, vsaj na začetku, da je boljše kot prej. Ker ste pa bolj kot ne »človek navad« vas bodo tudi najmanjše spremembe nekoliko vznemirile. Glede na to, da na vse skupaj nimate vpliva se raje posvečajte domu, družini, otrokom, kjer skoraj vedno najdete svoj mir. Vibracije števila 6 vas podpirajo pri iskanju sodelovanja in miru.

Strelec: Prvi lunin krajec na vas in vaše razpoloženje vpliva tako, da ste tudi ob vstopu v novo leto zelo družabni in celo nekoliko vihravi. Iščete družbo ljudi tudi neznancev, želite začeti uresničevati novoletne zaobljube. Po ščipu in mrku se počasi umirjate ter se začnete soočati z delovnimi obveznostmi. Obeta se vam nekaj več denarja predvsem iz vašega umetniško-ustvarjalnega vira. Število 7 vas spodbuja k meditiranju in umirjanju vaše energije.

Kozorog: V prvem delu meseca nekje do ščipa vam bo najbolj odgovarjala samota. Z mislimi ste usmerjeni vase in v svoje delovanje, k svojim željam in postavljanju ciljev. Okrog ščipa rešujeta s partnerjem nesoglasja in se dogovarjata kako peljati stvari naprej. Okrog zadnjega luninega krajca se srečujete z razmišljanji o vaši nadaljnji karieri in morebitnimi spremembami. Vibracije števila 5 vas peljejo k lažjemu sprejemanju sprememb.

Vodnar:  S pomočjo Merkurja, ki bo od sredine meseca v vašem znamenju, dobivate veliko idej, zamisli o vašem delovanju predvsem na delovnem področju. Prebujajo se tudi zamisli o nekem dodatnem izobraževanju, ki bi vam lahko koristilo pri delu. Če ste še vedno zavezani k opravljanju izpitov, bo to za vas zelo ugoden in dober čas. V odnosih s partnerjem in prijatelji ne boste ravno blesteli in večkrat prihaja do trenj. Vibracije števila 6 vas podpirajo pri prilagajanju.

Ribi: Ustvarjanje na umetniškem področju kot so ples, pisanje pesmi bodo v tem mesecu v ospredju. Če imate možnost vzemite dopust do ščipa in se posvetite svoji ustvarjalni žilici, kajti v dneh do ščipa boste imeli tudi največ energije in volje za to. Po ščipu sicer nadaljujete, vendar bolj umirjeno in premišljeno. Veliko razmišljate o nadaljnji karieri in kje je v resnici vaša pot. V družabnih odnosih in v pogovorih dobivate ideje in spodbude, zato se čim več družite. Pod vibracijami števila 7 ste usmerjeni v meditacije in k ustvarjalnosti.

Pripravila: Viva Marya, astrologinja, numerologinja in grafologinja

Bookmark the permalink.

Comments are closed.