Astro numerološki vpogled v energije meseca junija 2019

Juhu smo že v prvem poletnem mesecu leta 2019. Upajmo le, da bo veliko sonca in čim manj vremenskih neprilik. Junij je dobil ime po rimski boginji Junona (Wikipedija), izvirno slovensko ime za junij je rožnik.

Pa še malo poglejmo pomembnejše dneve za mesec junij: 7. junij je Dan slovenskih izgnancev, 8. junija Dan Primoža Trubarja, 21. junija začetek koledarskega poletja, 25. junija Dan državnosti, ker pade med tednom je tudi prosti delovni dan.

Mesec junij je šesti mesec v gregorijanskem koledarju. Označuje ga številka 6 – želja po poglobitvi ljubezenskih ali partnerskih odnosov nas bo vodila ta mesec. Hkrati bomo pod vibracijami števila 9, ko želimo zaključiti delo, da se bomo v dneh, ki prihajajo po mesecu juniju bolj posvečali organiziranju dopusta in ostalih dejavnosti.

Iz astrološkega vidika bomo večji del meseca pod vladavino planeta Merkurja, ki podpira komunikacijo vseh vrst. Naš um bo živahen in dejaven, lahko uresničimo marsikateri namen, se povezujemo in delimo svoje izkušnje in dobre namene.

Mlaj, ki bo 3. 6. v znamenju Dvojčka, bo ugoden dan za druženja in pohajkovanja, novih stvari pa se lotimo raje po mlaju. Ko se Luna bliža mlaju, se telo želi očistiti in predvsem odpočiti. Zato se za dneve pred mlajem (2 do 3 dni prej) priporoča manj jesti in več piti. Prvi lunin krajec 10. junija v znamenju Device bo vplival na našo raztresenost in takšne bodo naše misli in delovanje. Nekoliko slabše se bodo ta dan počutili rojeni v znamenjih Devica, Ribi, Strelca in Dvojčka. Zato bo to dober dan za urejanje poslovnih in uradnih zadev. Zdaj smo tudi v fazi rastoče Lune, ko se telo izgrajuje in krepi, zato potrebuje več hranljivih snovi. V tem času se hitreje nasitimo in hitreje zredimo. In tako pridemo do polne lune ali ščipa v znamenju Strelca. Nekoliko bolj nemirni in napeti dnevi so pred nami. Težji dnevi za rojene v znamenju Strelca in Dvojčka. Kakšen dan pred polno luno jejmo lažjo hrano in pijmo veliko vode. Na sam Dan državnosti bo zadnjih lunin krajec v znamenju Ovna. Več bo trenja, dinamike, nepotrpežljivosti. Luna upada in telo se tudi ohlaja in umirja.

Poglejmo še ostale planete. Merkur 4. junija zapusti živahnega Dvojčka in odpotuje v znamenje Raka že 27. junija pa v znamenje Leva. Večinoma bodo naše misli čustveno obarvane in težko nepristransko opazujemo in ocenjujemo dogodke ter svoje delovanje in delovanje drugih. Bodo pa to dobri dnevi za študiranje in učenje. Proti koncu meseca se naše energije sproščajo, več komuniciramo in se družimo. Znamenje Dvojčka pa ne bo dolgo osamljeno, že 9. junija Venera zapusti svoje znamenje in odpotuje v Dvojčka, kjer bo do konca meseca. Če smo z Venero v znamenju Bika iskali zvestega in zanesljivega partnerja bomo ta mesec dodali še nekaj drugih lastnosti, kot so spogledovanje, pa tudi odprtost in želja po več svobode z nekaj omejitvami. Planet Mars bo še cel mesec v znamenju Raka. Jupiter je v znamenju Strelca, Saturn in Pluton v znamenju Kozoroga ter še cel mesec potujejo retrogradno, proti koncu meseca pa se jim bo pridružil še Neptun v znamenju Ribi, Uran pa potuje direktno v znamenju Bika.

Misel za ta mesec: »Če ljubezen nosiš v sebi, potem jo vedno tudi srečaš.« (Gustave Chevallier)

Energije meseca maja za posamezna znamenja:

Ovni: Kljub temu, da bo že na začetku meseca mlaj, ki nas običajno umirja, bo pri vas ravno obratno, imate več energije, ste živahni, aktivni in povezovalni, radi se družite in pletete nove povezave in prijateljstva. Nagibali se boste k planiranju in organiziranju dopusta, kajti ta mesec se zaključuje pomlad in prihaja poletje. Prve dni meseca ste še vedno vpeti tudi v materialne zadeve, ko želite čim več zaslužiti, kajti le tako si lahko privoščite čim bolj brezskrben dopust. Ob nastopu polne lune vam bo tudi vse bolj jasno, da bi to lahko bilo nekje v tujini. Pozorni boste morali biti na področje dela, ko se bo od vas pričakovalo, da zaključite začeta dela in naloge. Vaši dobri dnevi bodo 8. 6. za uvajanje novosti in za dajanje pobud, 21., 26. In 30. 6. za prijetna druženja in navezovanje stikov. Pod vibracijami števil 10/1 se vam porajajo vedno nove zamisli in ideje, ki jih lahko z umirjenostjo in preudarnostjo tudi uresničite. Mogoče ne vse, nekatere pa prav gotovo.

Biki: Prvi dnevi meseca bodo zelo dobri dnevi za umetniško ustvarjanje, po mlaju, ki bo že na začetku meseca pa se v vas prebujajo ideje o trženju le-teh in pri tem boste z nekoliko več truda tudi uspešni. Z dobro komunikacijo pisno ali ustno lahko naredite še več. Do kratkega stika lahko pride z moško osebo iz družinskega ali prijateljskega kroga. V dneh okrog prvega krajca bo več nervoze v službenem okolju. Polna luna ali Jupiter v Strelcu pa spodbujata filozofska razmišljanja in željo po potovanju v tujino, v obliki dopusta ali krajšega potovanja. Zadnji krajec pa vas počasi umirja in pripravlja vaše telo in um na dopust. Ugodni dnevi za vas bodo 6. junij dober dan za druženje, ustvarjanje ter za ukvarjanje z umetnostjo, 10. in od 22. 6. pa do konca meseca za urejanje medsebojnih odnosov tako na partnerskem področju kot na službenem ali prijateljskem. Pod vibracijami števil 11/2 se izoblikujejo mnoge umetniške ideje, ki bi lahko bile povezane tudi z dodatnim zaslužkom.

Dvojčki: Za Dvojčke dokaj pomemben mesec, vsaj tako kaže na poslovnem področju. Povečane dejavnosti se začnejo že takoj po mlaju ali prazni luni na začetku meseca, ki bi lahko bile povezane z zamenjavo službe ali delovnega področja. V službi, kjer ste že zaposleni, se lahko spremeni vaš status, ki lahko predstavlja neko malenkost ali tudi kaj več. Prvi dnevi meseca bodo za vas zato bolj kot ne, nemirni. Neučakani boste, pa mogoče ne boste niti vedeli zakaj. Velika pričakovanja, ki si jih sami ustvarjate v mislih lahko privedejo do tega. Razmišljali boste o nekih novih dogodkih, o dopustu in na katerem koncu sveta lahko najdete svoj mir. Večni nemir vas spodbuja v vrtenje koles in iskanje vedno novih izzivov. Pa, preden se podate v nove izzive, raje dokončajte službene obveznosti. 4. 6. bo izjemno živahen dan in če je vaše delo povezano s trgovanjem in komuniciranjem, lahko ste zelo uspešni. Za urejanje poslovnih stvari si izberite 8., 11. in 12. 6. pa sta dobra dneva za urejanje odnosov, za ples in umetnost. Dobri dnevi bodo tudi zadnji dnevi meseca od ščipa naprej. Pod vibracijami števil 12/3 iščete nove ideje ali nove konjičke, ki bi umirile vaš nemir.

Raki: Poletje je vaš letni čas in prvi poletni dan je vse bližje. Mars, ki bo v vašem znamenju skoraj cel mesec, vas prebuja in vam daje nekoliko več energije na vseh področjih. Predvsem samski si, bodo želeli več doživljanj na ljubezenskem področju. Na službenem področju do polne lune dajete vse od sebe zato, da si lahko v dneh, ki prihajajo po njej, privoščite mirne in brezskrbne počitnice. Veliko se družite in uživate v brezskrbnih popoldnevih in vikendih v družbi partnerja ali prijateljev. Začetek meseca bo za vas ugoden za urejanje finančnih zadev, za delo na vrtu ter za druženje. Dobra dneva za pogovarjanje in za pomaganje prijateljem s svojimi nasveti bosta 14. in 22. 6. Sledijo dnevi do konca meseca, ki bodo ravno tako prijetni in polni presenečenj dobrih in “malo manj dobrih”. Skratka “to bo vaš mesec.” Pod vibracijami števil 13/4 ste vseeno bolj previdni pri vzpostavljanju novih stikov, kar je tudi prav.

Levi: Druženja ob kavi s prijatelji, znanci in sorodniki so v ospredju. Zdelo se vam bo, da ste že na dopustu in da vam nihče ne more “vzeti” teh prijetnih dni. Okrog polne lune lahko pričakujete dobro novico, povezano z nekim svojim konjičkom, ki ga poskušate plasirati tudi na trgu. Ni izključena tujina. V dneh okrog zadnjega krajca se umirjate in načrtujete “noro dobro počitnice.” Če ne boste preveč evforični, se vaši načrti lahko tudi uresničijo. Na službenem področju oziroma na področju kariere pa že nekaj časa stremite k spremembi, nekateri med vami si želijo, da jim njihov konjiček postane redno delo. 4. junij bo dober dan za komunikacijo, za trgovanje in iskanje novih povezav. 8. 6. za iskanje novih poti k samopromociji, 11. in 12. za skrb za svoje najbližje in potem še 26. in 30. 6. za potovanje in navezovanje novih stikov. Na splošno pa to mogoče ne bo ravno vaš mesec. Imate pa možnost, da ga naredite točno takšnega kot si želite. Pod vibracijami števil 14/5 ste pripravljeni k uresničevanju svojih želja in k hitremu zaslužku.

Device: V ospredju sta služba in vaša kariera. Veliko bo pogovorov in dogovorov, nekaterim izmed vas bo že takoj po mlaju jasno, kje in kako naprej. Druge pa čaka še nekaj preizkušenj, preden pridejo do cilja oziroma do tistega kar si želijo. Vaša energija bo bolj kot ne usmerjena v raziskovanja duhovnosti ali ezoterike in manj v fizične dejavnosti ali sproščanje. Predvsem pa uživate v pogovorih, vseh vrst komunikacij ali na predavanjih. Na službenem področju vas čaka še kar nekaj izzivov do letnega dopusta, ki bodo postali bolj otipljivi že takoj po mlaju. To bo za vas tudi zelo dober mesec, če sodelujete, v kakšni projektni skupini za dokončanje nekaterih projektov. Z drugimi deležniki boste sodelovali dobro in zavzeto. Dobri dnevi ali izpostavljeni dnevi so: 1. junij za urejanje finančnih zadev, za fizično delo in za nego telesa, 6. za druženja, za razvajanje drugih, 9 za rutinsko delo in za učenje. Pod vibracijami števil 15/6 preveč idealizirate in iščete skladnost in uravnoteženost na čustvenem področju.

Tehtnice: Zadnje čase se vam zdi, da sploh ne veste več, kaj lahko pričakujete od svoje kariere. Veliko vprašanj si postavljate, niste pa prepričani, da imate odgovore nanje. Zato se na tem področju odpirate in iščete odgovore izven sebe, pri sodelavcih, prijateljih, znancih. Pazite le, komu lahko zaupate. V tem iskanju svoje poti naprej, lahko marsikaj spoznate. Predvsem, da lahko zaupate tistim za katere ste mislili, da jim ne morete zaupati. Veliko razmišljate tudi o vsaj nekaj dopustniških dni, ki vam lahko napolnijo baterije. Zadnji krajec lahko prinese nepričakovano spremembo v partnerskem odnosu. Poudarjeni dnevi so: 4. za druženje in izmenjavo informacij, 8. dober dan za samopromocijo in ustvarjanje, 11. in 12. sta ravno prava dneva za romantiko in za umetnost, 21. za druženje in pletenje novih prijateljskih vezi. Pod vibracijami števil 16/7 uporabite svojo intuicijo kot zaščito pred razočaranji, ki se lahko zgodijo v partnerskem odnosu ali neki prijateljski povezavi.

Škorpijoni: Že takoj na začetku meseca se ukvarjate s posli ali drugimi vrstami “projektov”, vezanih na neko obliko pridobitve denarja. To je lahko iz dediščine, zavarovanj in podobno. V dneh okrog ščipa pa lahko pride do uresničitve. In prva misel, kako uporabiti ta denar bo lahko vezano na potovanje v tujino ali za izobraževanje. Venera prinaša prijetne in lepe trenutke v vaše ljubezensko življenje. Nekateri med vami bodo morali na novo postaviti temelje in določiti prioritete v partnerstvu. Na rojene v mesecu novembru bo Mars ugodno vplival na njihovo energijo, bolj boste pogumni in prodorni. Če se odpravljate na dopust v tujino, bodo to zelo prijetni dnevi. Dobri dnevi tudi za opravljanje izpitov, kjer boste v glavnem zelo uspešni. Poudarjeni dnevi v tem mesecu so: 6. za razvajanje, kuhanje in za nego telesa, 9. in 10. za rutinska dela, za učenje, 14. za pogovore in 22. prijetn dan na prav vseh področjih. Pod vibracijami števil 17/8 nekoliko bolj stremite k uspehu na materialnem področju.

Strelci: Cel mesec ste v pričakovanju predvsem dopusta in brezskrbnih dni, ki prihajajo z njim. Po polni luni vam bo pa že čisto jasno, kje želite dopustovati. Mogoče bo to tujina? Morje? Hribi? Kjer koli že, se trudite uživati in sprejeti vse z najboljšo energijo. V partnerskih odnosih se bodo občasno kresale iskre zaradi izrečenih besed, ne bo pa kakšnih večjih trenj. Prvi lunin krajec vas usmerja, da se zazrete vase in se odločite glede svoje nadaljnje poslovne poti. Dopustniški dnevi bodo kot nalašč za to. V dneh okrog polne lune si vzemite čas za kakšen daljši izlet, kjer se poskušajte čim bolje sprostiti in napolniti se z novo, drugačno, sproščujočo energijo. Če je vaš konjiček vezan na kakšno ustvarjalno obliko dejavnosti bo 8. dober dan za njegovo promocijo, 11. in 12. se posvečajte plesu in klepetu s prijatelji, 21. in 26. pa druženju s prijatelji in znanci. Pod vibracijami števil 18/9 lahko pride do več trenj na partnerskem področju, vendar ste to sposobni s svojo modrostjo, kmalu umiriti.

Kozorogi: Pred vami so dnevi polni dela in dokončanja službenih zadev, da se lahko zadnje dni junija odpravite na dopust. Zlasti izstopajo dnevi okrog polne lune, ki bodo zelo stresni. Ker vas bo misel na dopust “držala gor” vam ne bo nič težko. V partnerskem odnosu lahko pride do manjših trzavic, ravno okrog dogovora, kje in kdaj uporabiti dopust, za nekatere med vami najlepše dni v letu. Čeprav radi delate in ste predani poslu, se veselite brezbrižnih dni. Uran pa že nekaj časa potuje po vaši hiši ustvarjalnosti in rojevajo se nove zamisli in ideje. Mars vam v tem mesecu ne bo ravno prijateljski, zato raje ne tvegajte pri športu in raje ne tvegajte zapleta v kakšen dodaten ljubezenski odnos. Za urejanje finančnih zadev in za fizično delo bo zelo ugoden dan 1. 6. za rutinska dela, 9. 6. in zadnji dnevi meseca, ko se nekateri med vami že odpravljajo na dopust in ne bodo dovolili, da jim ga kar koli pokvari. Pod vibracijami števila 7 vas občasno preveva melanholija in želja po neodvisnosti, prredvsem na poslovnem področju.

Vodnarji: Nekateri med vami v tem mesecu iščete “ljubezen” ali občutek pripadnosti. Zlasti po mlaju, ko se začnete zavedati, da je poletje tukaj. Družbe in druženja imate dovolj tako, da lahko tudi med njimi nenadoma spoznate oziroma prepoznate osebo, ki vam lahko napolni srce. Prvi korak v to smer bo na vaši strani. Vse je odvisno od vas ali ga boste naredili ali ne. Dnevi okrog polne lune ali ščipa bodo izrazito družbeno izpolnjeni, s prijatelji uživate v klepetih in srečevanjih. Pred odhodom na dopust morate postoriti in zaključiti še veliko stvari. Na službenem področju pa ne boste ravno zadovoljni, in to predvsem tisti, ki jim v preteklih mesecih ni uspelo uresničiti svojih poslovnih načrtov. Tudi v tem mesecu ne bodo dobri dnevi, zato raje počakajte na jesen in se spočijte, da boste takrat pripravljeni. Za komunikacijo in druženje bo dober dan 4. 6., 11. in 12. za posvečanje partnerju ter 21. In 26. za druženje in ukvarjanje s prijatelji. Pod vibracijami števila 8 vas vseskozi po malem skrbi vaš položaj na delovnem področju in razmišljate o iskanju alternativ.

Ribi: Planet Mars vas bo spodbujal, da delujete na nekem od področij svojih konjičkov. Talentov vam ne manjka, velikokrat pa le-ti obstanejo »nekje zgoraj«. V tem obdobju jih boste imeli možnost spustiti na zemljo in jih uresničevati. Ali boste to tudi storili je odvisno zgolj od vas. Nekateri med vami pa iščejo ljubezen, romantiko, ki vas bo nasploh okupirala celo poletje. Dobro komunicirate na delovnem področju in postajate vse bolj priljubljeni med sodelavci. V dneh okrog polne lune pa vaše misli vse bolj okupira kariera. Bolj ugodni dnevi za to bodo: 1. 6. za nego telesa, za sproščanje in ukvarjanje z meditacijo, 6. 6. za druženje, 14. 6. za pogovore in 22. 6. za urejanje odnosov s partnerjem in prijatelji. Pod vibracijami števila 9 radi idealizirate in lahko spregledate tisto, kar vam je pred očmi.

Za vas pripravila: Viva Marya, astrologinja in grafologinja. 

 

 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.