Astro numerološki vpogled v energije meseca junija 2020

Mesec junij je iz numerološkega vidika pod vibracijami števila 10. To število prinaša izmenjavanje padcev in vzponov, lahko vzpon po padcu in trajen uspeh. To število spoštuje zvestobo, rado ima harmonijo v odnosih vseh vrst in v prihodnost zre z optimizmom. Ravno prav, da se bližajo dopusti, čeprav smo zadnja dva meseca malo več lenarili, vendar to niso bile take energije, kjer bi se lahko čisto sprostili. Zato bo letošnji dopust še bolj koristen, da se »napijemo« optimizma in upanja.

Iz astrološkega vidika pa bomo večji del meseca pod vladavino planeta Merkurja, ki je zgovoren planet, rad izmenjuje misli, rad komunicira pisno ali ustno in je naravni vladar znamenj Dvojčka in Device. V nov mesec in sicer junij vstopamo v rastoči Luni v znamenju Tehtnice. In glede na povezave Lune z nekaterimi planeti, bo ta dan posvečen romantiki, namenjen prijetnim druženjem in povezovanju. Že kmalu na začetku meseca in sicer 5. junija  v večernih urah natančneje ob 21:13 nastopi polna luna ali Ščip in istočasno tudi delni lunin mrk na 15⁰ 42′ v znamenju Strelca. Delni lunin mrk je manj naporen od popolnega luninega mrka pa vseeno ga čutimo in sicer bolj na čustvenem, emocionalnem nivoju. Nekaj dni pred mrkom smo lahko bolj nemirni, nezadovoljni, kar nekaj bi radi pa mogoče niti ne vemo kaj to je. Ti dnevi bodo bolj naporni za rojene v znamenjih Strelca in Dvojčka in tiste, ki imajo ascendent ali Luno v teh znamenjih. V teh dneh pred mrkom in kakšen dan po mrku v glavnem zaključujte zadeve, s katerimi ste se že nekaj časa ukvarjali. Po nastopu Ščipa, Luna začne upadati in se 13. junija v jutranjih urah srečamo z zadnjim luninim krajcem v znamenju Ribi. To bo rahlo raztresen čas, ki onemogoča zbrano razmišljanje in delovanje. Nekoliko slabše se bodo počutili rojeni v znamenjih Ribi, Strelec, Dvojčka in Device. 20. junija Sonce vstopi v znamenje Raka in 21. junija ob 8:42 nastopi prazna luna ali Mlaj in tudi popolni Sončev mrk na 00⁰ 21′ v znamenju Raka. Po Sončevem mrku je čas ugoden za začetek z novimi zadevami, porajati se začenjajo nove zamisli. Takrat lahko tudi zadeve, ki jih želite udejanjiti, vidite v novi luči. Bodite odprti za priložnosti, ki se bodo pojavile v vašem zasebnem življenju ali na poslovnem področju. Ker bo mrk v znamenju Raka bo svojo moč pokazal predvsem na področju zasebnosti, doma ali v družinskih odnosih, sicer pa je tudi odvisno katero hišo ima posameznik v tem znamenju v svoji astrološki karti. Po mlaju Luna spet raste in 28. junija bo prvi lunin krajec ob 10:16 v znamenju Tehtnice. Mesec junij zaključimo v rastoči Luni.

Po čem še bo mesec junij poseben? 18. junija prične retrogradno potovanje Merkur v znamenju Raka. Verjetno ni treba preveč pisati o retrogradnem Merkurju, pa vseeno le nekaj besed: Planet Merkur upravlja s pisanjem, govorom, z mislimi, komunikacijo, prenosi, transportom, trgovino, posredništvom, intelektualnim delom, pošto, telefoni, računalniki, z mediji in na vseh teh področjih v času, ko je retrograden, lahko prihaja do težav. V tem času raje ne kupujte ničesar dražjega kot je recimo avto, računalnik in podobno. Raje počakajte, da se obrne direktno (12. 7.) in takrat opravite takšne večje in dražje nakupe. Je pa to dober čas za revizijo, inventuro, za ponavljanje in popravljanje ter obnavljanje projektov in podobno. Torej, nekaj dni v mesecu juniju bo kar 5 planetov retrogradnih. No, k sreči 25. junija Venera spet potuje direktno, Mars pa konec meseca, natančneje 28. junija zamenja znamenje in vstopi v znamenje Ovna, v znamenje, ki mu vlada, tam je doma in se počuti dobro. Naša energija raste, postajamo bolj aktivni in polni adrenalina, le pretiravati ne smemo.

Pozitivna misel za ta mesec: »Kdor išče resnico, jo mora znati prenesti« (kitajski pregovor)

Viva Marya, astrologinja, numerologinja in grafologinja

Bookmark the permalink.

Comments are closed.