Astro numerološki vpogled v energije meseca maja 2019

Pred nami je mesec »ljubezni, lepote in prebujanja« – maj ali veliki traven. Maj je dobil ime po rimski boginji Maji (Wikipedija).

In že takoj prva dva dneva novega meseca 1. in 2. maj sta praznična dneva in prosta delovna dneva. Sreda in četrtek, povrhu še kakšen dan dopusta in imamo mini počitnice. 9. maj je dan Evrope. Dan Evrope je eden od simbolov Evropske unije (Wikipedija). 20. maj je svetovni dan čebel, 22. maj je Dan biotske raznovrstnosti in 25. maj Dan mladosti.

Mesec maj je peti mesec v gregorijanskem koledarju. Označuje ga številka 5 – pred nami je torej mesec, ki prinaša spremembe, novosti, gibanje in premike. Skupaj s številom univerzalnega leta pa je tudi pod vplivom števila 8. Kljub lahkotnosti, ki jo čutimo, pa se  posvečamo tudi uresničevanju svojih ambicij.

Iz astrološkega vidika bomo večji del mesec pod vladavino planeta Venera, ki podpira ljubezen, lepoto, umetnost. Vse to, kar na neki način mesec maj tudi je. 5. maja bo prazna luna ali mlaj v znamenju Bika. Na ta dan se priporoča, da umirimo svoje telo in razvajamo svoje čute, poslušamo glasbo. Vsaj zgodaj zjutraj bo tako, sredi dneva pa bo ugoden čas za urejajte poslovnih in uradnih zadev, proti večeru pa se posvetite kuhanju dobre večerje. Prvi lunin krajec bo 12. maja v znamenju Leva in tako pridemo do polne lune ali ščipa, ki bo 18. maja pozno ponoči v znamenju Škorpijona. Zadnji lunin krajec bo 26. maja v znamenju Rib, nekoliko bomo raztreseni, težko zbrano razmišljamo, zato se raje ta dan sproščajmo. Venera je do 15. maja v znamenju Ovna, ko še vedno iščemo priložnosti in smo manj stanovitni. Istega dne dopoldne vstopi v znamenje, ki mu vlada v Bika. Seveda, tam se počuti odlično, umirimo se in iščemo lepoto v stvareh, ki nas obkrožajo, v naravi in v trdnosti, v ljubečih in trdnih odnosih. Že naslednji dan tudi planet Mars zamenja znamenje in vstopi v znamenje Raka. V tem znamenju Mars ni aktiven in temu primerno bo tudi takšna naša energija. Nekaj začetnih dni meseca maja bo Merkur v znamenju Ovna in 6. maja vstopi v znamenje Bika. Torej, v tem znamenju bo kar gneča. Naš um mogoče ne bo tako hiter, zato pa razmišljamo o drugih, bolj praktičnih stvareh. Mnogi se lahko začnejo ukvarjati z umetnostjo, z ustvarjanjem izdelkov iz kovine, kristalov, iz gline, s kiparjenjem in podobno. Če začutite tak vzgib ga izkoristite, kajti že 21. maja Merkur vstopi v svoje znamenje Dvojčka, ko raje govorimo kot delamo, no pa vseeno ustvarjalnost ostane. Nekateri med nami lahko začnejo pisati, drugi veliko berejo knjige, ker jih to sprošča in odpira um za druge neznane svetove. Ostali zunanji planeti kot so Jupiter, Saturn in Pluton cel mesec potujejo retrogradno, Uran pa je za nekaj let usidran v znamenju Bika in Neptun v znamenju Ribi.

Dobra misel: Blagoslovljeni so tisti, ki lahko dajejo, ne da bi si zapomnili, in ki lahko sprejemajo, ne da bi pozabili. (Elisabeth Bibesco)

Energije meseca maja za posamezna znamenja:

Ovni: Začetne dni meseca ste še vedno nekoliko nemirni in aktivni v druženju. Nekateri med vami srečajo tudi osebo, s katero bi lahko spletli trdnejše vezi. In zdelo se vam bo, da vam je ravno to manjkalo. Po 15. 5. se umirite v objemu novega ali starega partnerja in načrtujete nove stvari, povezanih z zaslužkom in naložbami. Veliko razmišljate tudi o domu in družini. Za nekoga bo to novi korak, drugi, ki ste si že spletli gnezdo, pa planirate nekaj novosti, da se boste počutili še varneje v njem. Pod vibracijami števila 7 se umirite in prisluhnite svoji intuiciji.

Biki: V vašem znamenju je ta mesec kar gneča. Planeti se drenjajo in iščejo trenutke pozornosti. Že na začetku meseca (5.) bo mlaj v vašem znamenju. Od vas terja zbranost in umirjenost. Delo na vrtu seveda, če ga imate, bo idealno. Tudi Venera vaš vladar in Merkur sta tukaj, zato ju skupaj izkoristite za trenutke ukvarjanja z umetnostjo in za razvijanje ustvarjalnosti. Ugoden dan za urejanje družinskih zadev in za sodelovanje, je 9. 5. 13. 5. imate možnost, da dokončate svoje delo, ki že nekaj časa čaka na vas in sklenete začete dogovore. Dan ščipa bo ugoden za čiščenje, zaključevanje in za post. Pod vibracijami števila 8 ste delovni in materialno usmerjeni.

Dvojčki: V tem mesecu vam ne bo manjkalo podjetnosti in poguma. Z dobro komunikacijo, ki se je sprostila po napornem mesecu marcu, vam marsikaj uspeva. Pazite le na delovnem področju in na profesionalni ravni in si ne dovolite besed izven postavljenih meja. Veliko se družite in skrbite tudi za telesno pripravljenost. Zelo dober čas za vas bo od 21. 5., ko Sonce in vaš vladar Merkur vstopita v vaše znamenje. Na delovnem področju se od vas pričakuje več kot običajno in zdi se, da ste izpolnili pričakovanja, vsaj večina med vami. Pod vibracijami števila 9 ste v sebi bolj umirjeni in pripravljeni na izzive.

Raki: Nekako se zdi, da je vaša energija usmerjena v raziskovanje skritih stvari. Nekateri to tudi v resnici počnete, drugi pa ga »raziskujete« preko knjig. Vseeno je, na kakšen način, kajti to vas sprošča in vam omogoča, da najdete rešitve za tisto kar potrebujete. Precej ste usmerjeni tudi v svojo kariero. Veliko razmišljate o svojih potezah in dejanjih v preteklosti in se poskušate učiti skozi že storjenih napak in dejanj, da se vam še naprej ne bi več dogajalo isto ali podobno. Kaj pa, ko ni vse odvisno od vas. Ugodni dnevi za vas in vaše dejavnosti bodo 8. in 9. 5., 13. in 14 ter 26. in 27. 5. Pod vibracijami števila 1 ste polni novih načrtov in kakšnega od njih tudi uresničite.

Levi: V mesecu ljubezni ste tudi vi dovolj romantični. Uživate v druženjih in spoznavanju novih ljudi. Včasih bodo vaše misli usmerjene v preteklost, razmišljate o izgubljenih ali »spregledanih« priložnostih. V naslednjih nekaj mesecih naredite nekakšen majhen pregled ali poročilo kaj je in kaj ni bilo v redu. Po mlaju se vam odpirajo nove priložnosti na kariernem področju. Že takoj na začetku meseca sledijo za vas zelo dobri dnevi in sicer, 2. in 3. 5. pa tudi 8. 5., sploh na ljubezenskem in partnerskem področju. Pod vibracijami števila 2 si želite podporo na vseh področjih, in jo iščete v partnerju in v prijateljih ter znancih.

Device: Že od začetka meseca začnete na polno, vsaj kar se posla tiče. Dela ne bo zmanjkalo, komunikacija s sodelavci, nadrejenimi in podrejenimi poteka dobro, z občasnimi manjšimi trenji. Sploh so poudarjeni dnevi okrog mlaja. Imeli boste zamisli o nekem potovanju, ki se lahko opredelijo in izpolnijo v drugi polovici meseca. Prva polovica meseca bo dobra tudi za telesne dejavnosti, izkoristite jih, kajti drugi del meseca se umirjate in vam bo bolj všeč mirovanje od gibanja. Zelo dobri dnevi za »crkljanje« v družinskem okolju kot za urejanje poslovnih zadev bodo 8., 9., 13., 14., 17. in 22. 5. Pod vibracijami števila 3 imate zamisli kako izboljšati delovanje na poslu, le predstaviti jih morate pravim osebam.

Tehtnice: V dneh okrog mlaja se umirite in kujete načrte za prihodnost. Odprto je področje financ ali komu dolgujete in boste to morali poravnati ali obratno, da vam nekdo dolguje in lahko pričakujete vračilo. Na poslovnem področju ste zelo zadovoljni, po mlaju se odpirajo komunikacije in se urejajo odnosi s sodelavci. Razmišljate o kakšnem novem potovanju? Predvsem bo to postalo bolj zanimivo v drugi polovici meseca. Dobri dnevi za vas bodo 7., 12., in 24. 5. To bodo dnevi za umirjanje, branje knjig, za rutinska dela, za sodelovanje in še in še. Ščip bo dan, ko boste bolj kot ne občutljivi, zato se raje umirite in počakajte, da mine. Pod vibracijami števila 4 – ste precej osredotočeni na delo in finance.

Škorpijoni: Delo in kariera sta ta mesec v ospredju. Mogoče se boste morali angažirati tudi okrog novih sodelavcev ali partnerjev. Odvisno s čim se ukvarjate in ali peljete samostojno pot. Kakor koli že kaže, da boste uspešni. Vodila vas bosta trma in verjetje vase. Na sam dan mlaja se zberite, umirite in načrtujte. Prepustite se potrebam svojega telesa, razvajajte ga zunaj in znotraj. Vi že veste na kakšen način. Zelo dobra dneva za vas bosta 8. 5. predvsem v popoldanskih urah in tudi 9. 5. Dnevi, ki še izstopata sta 13. 5., ki bo dober dan za rutinska dela in 17. 5. za romantiko. Polna luna bo v vašem znamenju, potem pa prihajajo dnevi za umiritev. Pod vibracijami števila 5 iščete spremembe, novosti, kar je za vas sicer dosti nenavadno.

Strelci: V prvih dneh meseca ste bolj v nekem svojem domišljijskem svetu. Prepuščate se sanjarjenju, kaj vse bi lahko naredili in kaj boste naredili. Po mlaju stopite na realna tla. Začenja se tudi novi lunin mesec in ne bo vam zmanjkalo zamisli, kako uresničiti svoje sanje, da ne ostanejo samo na tej ravni. Prvi lunin krajec – 12. 5. bo na vas vplival bolj na ljubezenskem področju. V vaše življenje lahko vstopi nova oseba, ki bo povezana tudi z vašim delovnim področjem. V drugi polovici meseca se energije nekoliko umirijo in delujete počasneje. Zadnji dnevi meseca maja bodo izredno prijetni skoraj na vseh področjih. Pod vibracijami števila 6 se čustveno prebujate.

Kozorogi: Vaš vladar Saturn, ki bo naslednjih nekaj mesecev potoval retrogradno, bo na vas vplival tako, da boste mogoče nekoliko manj prepričani vase. Mogoče boste želeli kaj obnoviti ali predelati v svojem domu. Tudi na vas bodo dolgi in toplejši dnevi vplivali tako, da želite čim več časa preživeti zunaj na zraku in v objemu Sonca. Na področju svojih konjičkov vam ne bo zmanjkalo idej in umetniške navdahnjenosti za ustvarjanje. V poslu postajate bolj družabni, trudite se opraviti svoje delo čim bolj kvalitetno,  z mislimi pa ste čisto drugje. Posebej dobra dneva za vas sta 13. in 14. 5., odlična za rutinska dela in za dobro sodelovanje. Pod vibracijami števila 4 – so vaše misli usmerjene v dom in družino ter v organiziranje čim bolj prijetnega bivanja.

Vodnarji: Nekoliko manj pogumni ste kot običajno. Kot, da ne veste, kje bi se česa lotili. V prvih dneh meseca se bolj posvečate svoji okolici, po mlaju pa je dom prioriteta. Zapirate se bolj vase in premišljujete o marsičem. Čeprav bodo vmes tudi dnevi, ko si zaželite več druženja in prijetnega čvekanja. Taka dneva bosta 7. in 24. 5., ko vas lahko popade želja po potovanju v neznano ali raziskovanju neznanega. In ker se na sploh zadnje dni meseca prebujate in postajate bolj aktivni, bodo to res lepi dnevi, polni ustvarjalnega nemira in uvajanja novosti. Dajete pobude na delovnem področju, kjer bi želeli marsikaj spremeniti. Nekaj od tega vam bo tudi uspelo. Pod vibracijami števila 5 ste še bolj pod vplivom sprememb.

Ribi: Vaše misli bodo bolj kot običajno usmerjene v finance in v kakšen dodaten zaslužek. In kot kaže boste kar uspešni, sploh v prvi polovici meseca. Tisti, ki vas čakata učenje, študiranje ali poučevanje, sta pred vami zelo dobri dnevi 8., 9. in 14. 5. pa za urejanje odnosov in načina sodelovanja tako na partnerskem in na poslovnem področju. Dnevi okrog ščipa in na sam dan ščipa pa prinašajo umiritev, poglobitev vase in tudi romantične trenutke. In zadnji dnevi meseca so že pod vplivom zgovornega Merkurja, ko se spet bolj odpirate in družite. Vzemite svinčnik v roke in pišite poezijo, dobri dnevi za učenje. Pod vibracijami števila 6 znate uporabiti svoje atribute.

Za vas pripravila: Viva Marya, astrologinja in grafologinja 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.