Astro numerološki vpogled v energije meseca maja 2020

Mesec maj bo pod vibracijami števila 9. To je dostojanstveno in ponosno število, ki ima rada magijo, zanima se za človeštvo, je tudi čustveno število, sposobno samoodrekanja za druge. To število vabi k zaključevanju. Kot kaže naj bi se ta mesec zaključile karantene. Tudi, če je pred vami kakšno delo, ki ga še niste dokončali, storite to ta mesec.

Iz astrološkega vidika smo pod vplivom planeta Venera, torej ljubezen je v zraku, delajte na prijaznih odnosih, partnerskih, prijateljskih in službenih.

V mesec maj vstopimo v rastoči Luni v znamenju Leva. Luna raste vse do 7. maja, ko se srečamo s ščipom ali polno luno v znamenju Škorpijona. Nekaj dni pred polno luno smo bolj nemirni, imamo veliko energije in idej. Paziti moramo v prometu, kajti takrat je tudi več prometnih nesreč, ravno zaradi naše nemirnosti. Zadnji lunin krajec nastopi 14. maja v znamenju Vodnarja, prazna luna ali mlaj pa 22. maja v znamenju Dvojčka in prvi lunin krajec 30. maja. Vsi ti dnevi, ko se dogajajo Lunine mene na nek način vplivajo tudi na nas, na nekatere bolj prijetno na druge manj. Poglejmo še ostale planete: Sonce 20. maja v popoldanskih urah vstopi v znamenje Dvojčka. Merkur je v znamenju Bika, 11. maja pa vstopi v znamenje Dvojčka, ki mu vlada, počutil se bo dobro, ker je v svojem domu. Tudi mi bomo bolj živahni in zgovorni. 28. maja pa vstopi v znamenje Raka 13. maja Mars vstopi v znamenje Ribi in z njim tudi naša energija nekoliko upada. Kar nekaj planetov pa v maju spremeni smer in potuje retrogradno: Venera bo še cel mesec v znamenju Dvojčka, od 13. maja pa potuje retrogradno vse do 25. junija. Venera je vladarica ljubezni, lepote, umetnosti, mode, harmonije, kulture in družabnega življenja, vlada pa tudi znamenjem Bika in Tehtnice in je ravno tako povezana z denarjem, pogodbami, sporazumi, premičninami, medsebojnimi odnosi in pravnimi zadevami. V obdobju njene retrogradnosti ni varno sklepati pogodb, najemati kreditov, si sposojati denar ali kupovati dragocene stvari. V tem obdobju so ljudje manj pripravljeni na sodelovanje in prilagajanje. Dan kasneje kot Venera začne svoje retrogradno potovanje tudi Jupiter in sicer vse do 13. septembra v znamenju Kozoroga. Vpliv retrogradnega Jupitra je bolj občuten na množični kot osebni ravni. Pa kljub temu vpliva na tiste, ki so rojeni v znamenju Strelca in Ribi, ki imajo ascendent ali več planetov v teh dveh znamenjih, močneje bo vplival tudi na Kozoroge. Občutijo ga tako, da jim nekoliko upada samozavest, lahko izgubijo pogum in postanejo melanholični ali začnejo obujati spomine na preteklost. Še prej, torej pred Venero in Jupitrom pa 11. maja zamenja smer v retrogradno potovanje še Saturn in sicer vse do konca septembra v znamenjih Vodnar in Kozorog. Njegov vpliv je ravno tako bolj občuten na množični kot osebni ravni. Njegova retrogradnost se bo poznala v politiki, na področju pravosodja, gospodarstva, kajti povzroča zamude in postavlja ovire. V tem času se ne ustanavlja podjetje in se ne sprejemajo novi zakoni. Rojeni v znamenjih Kozorog in Vodnar in tisti, ki imajo ascendent v teh dveh znamenjih bodo občutili njegov retrogradni vpliv. Uran je še vedno v znamenju Bika, Neptun v Ribah in Pluton v Kozorogu, ki že od konca aprila pa vse do začetka oktobra potuje retrogradno.

Misel za mesec maj: »Če ljubezen nosiš v sebi, potem jo tudi vedno srečaš« Gustave Chevallier

Za vas pripravila: Viva Marya, astrologinja, numerologinja in grafologinja

Bookmark the permalink.

Comments are closed.