Astro numerološki vpogled v energije meseca marca 2019

Kako čas hitro beži in že smo v mesecu marcu. Izvirno slovensko ime za marec je sušec. Ime je dobil po rimskem bogu Marsu. Mesec marec bo bogat mesec po nekaterih dogodkih. 5. marca je pust, 8. marca dan žena, 10. marca štirideset mučenikov, 25. marca materinski dan. Pred materinskim dnevom bo v sredo, 20. marca ,spomladansko enakonočje in ob 22:58 se začne pomlad. In še ena značilnost tega meseca je, skoraj cel mesec Merkur potuje retrogradno. In naj kdo reče, da ni pred nami prav poseben mesec, poln dogodkov.

Torej mesec marec je tretji mesec gregorijanskega koledarja. Iz numerološkega vidika je pod vibracijami števila 3. Pred nami so polni dnevi, prebujamo se iz zimskega spanca, radi se družimo in uživamo v vse daljših sprehodih in nabiranju prvih pomladanskih cvetlic. Ta mesec bomo tudi pod vibracijami števila 6, kar še povečuje našo željo po druženju in spoznavanju novih ljudi in ljubezni. Iz astrološkega vidika bo večji del meseca pod vladavino planetov Jupitra in Neptuna, zadnje dni meseca pa pod Marsom, ko se tudi dvigne nivo naše energije.

V mesecu marcu sicer ni mrkov, pa kljub temu čutimo še vpliv januarskih. Mlaj, ki bo 6. marca v znamenju Rib, vpliva na nas tako, da bomo zasanjani, umirjeni in praznovanje pusta bo v bolj umirjenih tonih. In tako pridemo do prvega luninega krajca, ki bo v znamenju Dvojčkov. No, takrat ne bomo tako umirjeni, ampak raztreseni. Slabše se bodo počutili rojeni v znamenjih Rib, Škorpijona, Dvojčka in Strelca. 21. marca bo polna luna v znamenju Tehtnice in ukvarjali se bomo z odnosi takšnimi in drugačnimi, bolj občutljivi bodo rojeni v znamenjih Tehtnice in Ovna. In smo pri zadnjem luninem krajcu, ki bo 28. marca v Kozorogu, ko bomo zbrani in uspešni pri svojih ambicijah, predvsem to velja za rojene v znamenjih Kozoroga, Škorpijona, Ribi, Device in Bika, lunin krajec pa vpliva na nekoliko slabše počutje na rojene v znamenjih Kozoroga, Tehtnice, Ovna in Raka.

Poglejmo še gibanje ostalih osebnih planetov. 1. marca vstopi Venera v znamenje Vodnarja. Če smo prejšnji mesec iskali potrditve v službi in na področju svojih ambicij, se tako naše delovanje nadaljuje le da bomo vseeno bolj sproščeni. Radi se bomo družili, všeč nam bo blišč, pa vendar bo tudi to omejenega roka. 26. 3. Venera vstopi v znamenje Rib in se upočasnimo. Planet Mars še vedno potuje v znamenju Bika in šele zadnji dan tega meseca vstopi v znamenje Dvojčka. 5. marca Merkur planet komunikacije, začne svojo retrogradno pot, ki bo trajala kar do 28. marca. Veselili se bomo daljših dnevov, začetka pomladi, ne bomo pa ravno veseli komunikacijskih šumov, ki bodo nastajali v času njegove retrogradnosti v znamenju Rib. Pa ne samo to, v tem času delamo več napak in smo zmedeni, zato se pripravite na to, da boste v naslednjih dneh in tednih popravljali svoje napake. Če imate v mislih kupovanje večjih in dražjih stvari, raje počakajte na naslednji mesec, kajti lahko se zgodi, da tisto kar ste kupili ne bo »tisto pravo«. Je pa to dober čas za inventure, za obnavljanje dogovorov in podobno. Pri ostalih planetih, ki potujejo počasneje, ta mesec ni sprememb.

Misel za ta mesec: »Bodi krepak kot travna bilka: zakoreninjen, pripravljen na upogibanje in pomirjen z vsem okoli sebe« (Natalie Goldberg)

Ovni: Sicer se nekoliko umirjate, pa kljub temu ste še vedno polni idej kje in kako izboljšati svojo delovno storilnost in še najti čas za ukvarjanje s športom ali drugo obliko rekreacije, kar res potrebujete. V dneh okrog mlaja bo tudi vaša energija nekoliko upadla, vendar ne za dolgo časa. Ščip oziroma bližanje polne lune pa vas prebuja in spodbuja k dejavnostim. Na sam dan ščipa boste precej občutljivi, na trenutke precej nestrpni do drugih. Čez nekaj dni se umirite in začnete uživati v daljših dnevih in prebujanju pomladi. Zelo dober dan bo za vas 8.3., ko se boste želeli družiti. Pod vibracijami števila 7 vas bo velikokrat vodila vaša intuicija, le prisluhniti ji morate.

Biki: Mars, ki je trenutno v vašem znamenju vas spodbuja h gibanju in dejavnosti. Raznih idej in zamisli vam ne bo primanjkovalo, s pomočjo svoje trme jih lahko precej tudi uresničite. Dnevi okrog mlaja (6. 3.) bodo tudi za vas bolj kot ne, dnevi mirovanja. Potrudite se in umirite svojo energijo. Retrogradni Merkur vam bo ponagajal v toliko, da se težje sporazumevate z okolico. Dogovorjeno lahko postane »nedogovorjeno« in na splošno samo sporazumevanje bo težavno. Kar se boste dogovarjali ne bo držalo ali se ne boste dobro razumeli. Sprejmite to kot trenutno realnost. Na delovnem področju ste zadovoljni, povečuje se vaša delovna storilnost, pri čemer vam bo zagotovo pomagal Mars, ki bo dvignil vašo učinkovitost. Pod vibracijami števila 8, vam bo to zagotovo uspelo.

Dvojčki: Kaže, da vas v tem mesecu nekoliko ustavlja vaš vladar Merkur, ki potuje retrogradno. Lahko ustavi, vsaj za nekaj časa, vaše ideje in zamisli, ki se vam že nekaj časa porajajo v glavi. Kot, da izgubite pogum in moč, da bi jih speljali do konca. V tem se raje lotite popravljanja ali obnavljanja zadev kot recimo poslovnih dogovorov in podobno. To vam bo šlo bolje »od rok« Na družabnem področju in v partnerskem odnosu boste zato bolj živahni, radi se družite in posvečate pozornost partnerju. Za vas bodo zelo prijetni dnevi: 8.3., 13. in 14.3, 22.3. in 30.3., ko se že osvobodite retrogradnega Merkurja. Pod vibracijami števila 9 razmišljate o potovanju v tujino.

Raki: Že sam začetek meseca bo na vas vplival spodbudno. Verjetno je vse skupaj pogojeno z bližajočo se pomladjo in veliko sončnih dni. V dneh okrog mlaja vam sicer nekoliko zmanjkuje energije in našli boste kompromis, pod toplo odejo in s knjigo v roki, počakajte, da mine. Dnevi od 15. do 17. 3. vam bodo pisani na kožo. Sicer luna raste v vašem znamenju, vi sami pa najdete zadovoljstvo v umetniškem ustvarjanju, v kuhanju in preizkušanju novih kuharskih receptov, pa tudi v domačih opravilih in v meditiranju. Pod vibracijami števila 1 se prebujate in iščete nove poti na vseh zgoraj naštetih področjih.

Levi: Daljši in toplejši dnevi vas prebujajo iz zimskega spanca z mnogimi izzivi tako na področju vaših hobijev kot v partnerstvu in na področju kariere. In ker imate veliko dobrih idej in spretnosti vam lahko na vseh treh področjih uspe. Področje hobijev je še nekoliko odprto, ker še niste popolnoma prepričani, kje nadaljevati. Venera vas bo spodbujala, da na partnerskem odnosu, uredite, kar je še potrebno, na področju kariere pa se odpirajo nove poti, ki bodo za vas zanimive. Dokončno odločitev pa vseeno sprejmite, ko Merkur zaključi svojo retrogradno pot. Prijetni dnevi za vas bodo 13., 22., 25. in 30. 3. Sigurno še kakšen dan, zgoraj našteti izstopajo po nekaterih dejanjih ali počutjih. Pod vibracijami števila 11/2 iščete povezovanje z ljudmi.

Device: Dnevi okrog mlaja vplivajo na vaše počutje. »Ne da se vam« a »morate«, te besede so kot nekakšno vodilo za te dni. Predvsem to velja na službenem področju. Sodelavci, okolica bodo zahtevni, kar vas bo zelo utrujalo. Potolažite se, da tudi taki dnevi minejo. Za večje spremembe v domu, ki jih imate v načrtu pa vseeno še malo počakajte in preložite na naslednji mesec. Lahko se vam zgodi, da kaj pozabite, naredite napako ali kupite narobe. Prvi lunin krajec bo vplival na vas tako, da boste bolj raztreseni in kar težko se boste sporazumevali. Pod vibracijami števila 3, želite marsikaj spremeniti, začeti, vendar vam bo včasih retrogradni Merkur »metal polena pod noge.« Zato pustite raje načrtovane novosti za konec meseca ali začetek novega.

Tehtnice: Mesec marec bo vaš mesec, in sicer na področju ustvarjanja in izdelovanja raznih umetniških izdelkov. Mnogim samskim Tehtnicam se v tem mesecu odpirajo vrata v novo ljubezensko zvezo ali zgodbo. Všeč vam bo, ker se počutite živo in polni energije. Rezultat tega bo vaše lažje ustvarjanje. Vezane Tehtnice želijo utrditi, kar imajo, posvečajo se partnerju, domu in družini. V ospredju bo tudi področje dela, posla, medsebojni odnosi. Nekaj ostrih besed bo izgovorjenih, proti koncu meseca pa se vse umiri. Na dan, ko nastopi ščip, pa verjetno še kakšen dan prej ali kasneje, bo v ospredju problematika odnosov. Pod vibracijami števila 4, skrbite za svoje družinske odnose ter krepite trdnost in  povezanost.

Škorpijoni: Že začetek meseca bo za vas ugoden vsaj na področju poslovnega sodelovanja, na področju organiziranja dogodkov kot tudi odločanja. Letošnje leto vam je na splošno naklonjeno glede financ kot tudi zaupanja vase. Le ugodne trenutke je treba znati ujeti. Še več zadovoljstva pa najdete v domu in v družini. V času mlaja so pred vami umirjene ure, ko se odločate za meditacijo, drugi za post, tretji pa za sanjarjenje. Če, je vaše delo povezano s pisanjem izkoristite te dneve, kajti bujna domišljija in umirjenost prinesejo lahko čudovite zgodbe. V drugem delu meseca pa nekateri med vami lahko pričakujejo spremembe povezane z vašim poslom. Pod vibracijami števila 5 se želite več družiti z ljudmi, ki so vam blizu.

Strelci: Na splošno se v tem letu počutite dobro, verjamete vase in svoj uspeh. Pri tem bodite pozorni, da ne jemljete vse prelahko ali površno. V dom in družino ter bližnje sorodnike vlagate veliko energije in prav lahko se zgodi, da bo večkrat kot običajno prihajalo do komunikacijskih težav. Za druženje bo zelo ugoden dan 8. 3. Več težav v obliki raztresenosti in osebnih nesoglasij, lahko pričakujete v ob prvem luninem krajcu. Dnevi okrog ščipa pa sploh izpostavijo problematiko odnosov. Že naslednji dan se počutite bolje in ste pripravljeni na marsikaj, predvsem pa na romantične urice v dvoje in do konca meseca sledijo bolj prijetni dnevi. Pod vibracijo števila 6 hrepenite po pozornosti in usklajenem partnerskem odnosu.

Kozorogi: V dneh pred mlajem se počutite precej utrujeno in iščete trenutke samote. To bo trajalo le nekaj dni. Največ težav boste imeli z retrogradnim Merkurjem, ki vam bo ponagajal pri sporazumevanju s sorodniki. Mars, ki je ta mesec v Biku, bo pri vas pritiskal na področje hobijev in tudi fizične rekreacije. Morda najdete kakšen novi hobi. Delovali boste hitro in učinkovito. Venera pa vas spodbuja, da zaupate in verjamete vase ter svoje sposobnosti. Zelo dober dan za vas bo 7. 3., ko se rade volje posvečate branju duhovne literature in celo »domišljijska potovanja« se vam ne bodo zdela tako nemogoča. Ščip ali polna luna pa lahko osvetli neko težavo v vaši karieri, ki jo mogoče doslej niste niti opazili ali jemali resno. Pod vibracijami števila 4 se kljub vsemu najbolje počutite doma.

Vodnarji: Zdi se, da je ta mesec vaša zaščitnica Venera, ki vas podpira, če se ukvarjate z umetnostjo. Ker je pa tudi zaščitnica ljubezni se boste na tem področju počutili izpopolnjeno in zadovoljno. V družbo radi zahajate in v tem mesecu vam je ne bo manjkalo. Dober dan za  druženja pa tudi za športno in plesno rekreacijo bo ravno 8. 3. Izkoristite ga in združite prijetno s koristnim. Odličen dan poleg druženja je tudi za športno in plesno rekreacijo. Dober dan bo tudi 13. 3., ko se odpravite na kakšen izlet, 22. 3. pa se posvetite partnerju, lahko ga povabite na kakšno kulturno prireditev in obema popestrite dan in prihajajočo noč. Pod vibracijami števila 5 iščete družbo, predvsem pa razmišljate o kakšnem potovanju.

Ribi: Mesec marec je sicer vaš mesec, vendar bo letos za vas kar naporen. Največ energije vam bo že na začetku meseca vzel mlaj, ki bo v vašem znamenju in bo od vas terjal, da se posvetite sebi, zato meditirajte, sanjarite, se postite … skratka počnite tisto, kar vam odgovarja. Naslednja težava bo retrogradni Merkur, ki bo v vašem znamenju in ga lahko krivite za kakšno svojo napačno odločitev, zmoto in podobno. Na trenutke boste tudi nekoliko depresivni. Prijeten dan bo 12. 3., ko se počutite uspešno, preizkušali boste nove kuharske recepte in uživali v razvajanju sebe in svojih bližnjih. 16. 3. bo ravno tako izredno čuteč in miren dan. Polna luna obsije področje ezoterike in duhovnosti. Pod vibracijami števila 6 radi idealizirate svet in ljudi okrog sebe, v tem mesecu pa vam tudi to ne bo šlo »najbolje od rok.»

Za vas pripravila: Viva Marya, astrologinja in grafologinja

Bookmark the permalink.

Comments are closed.