Astro numerološki vpogled v energije meseca marca 2020

 

Mesec marec je pod vibracijami skrivnostnega in melanholičnega števila 7, ki rado opazuje in spremlja, kaj se dogaja okrog njega. To je tudi mistično število, polno modrosti, njegova skoraj nepogrešljiva intuicija pa mu pomaga pri delovanju. Ceni neodvisnost in samostojno delovanje. Iz astrološkega vidika bomo večji del meseca marca pod zaščito planetov Neptuna, njegovo število je 7 in Jupitra, ki je pod številom 3. Neptun, je skrivnosten planet, rečejo mu tudi »zasanjan romantik«, Jupiter pa je filozof z ustvarjalno žilico, ki nas spodbuja k izobraževanju.

V mesec marec, prvi spomladanski mesec, vstopimo na nedeljo z rastočo Luno v znamenju Bika. Aspekt Lune z Neptunom v zgodnjih jutranjih urah nas usmerja k temu, da se posvetimo sebi. Sproščajmo se, dovolimo si čim več počitka, meditirajmo, ukvarjajmo se z jogo, skratka delajmo vse bolj na počasi in tisto, kar nas sprošča. Kajti že proti večeru postajamo bolj živahni. 2. marca bo prvi lunin krajec v znamenju Dvojčka, luna še naprej raste vse do 9. marca, ko ob 18:48 nastopi polna luna ali ščip v Devici. Nekateri se odločijo in vzamejo stvari v svoje roke in se lotijo čiščenja, pospravljanja in urejanja. Že takoj po nastopu ščipa začne luna upadati in tudi naša energija upada. 16. marca bo zadnji lunin krajec v znamenju Strelca. Naslednjih nekaj dni oziroma že od ščipa dalje bo čas zaključevanja in ne čas za nove začetke. Pravzaprav bodo taki dnevi kar do 24. marca, ko nastopi prazna luna ali mlaj v znamenju Ovna. No, še pred mlajem, 20. marca nastopi pomlad in istega dne Sonce vstopi ob 04:50 v znamenje Ovna. Manj bomo zasanjani in bolj aktivni. Dnevi postajajo že konkretneje daljši in prijetnejši. Mesec zaključimo v rastoči luni v znamenju Raka.

Poglejmo še ostale planete: 20. marca Sonce vstopi v znamenje Ovna, kjer je na višini. Merkur je še do 10. marca retrograden, 4. marca gre ven iz resnega Kozoroga in vstopi v bolj družabno znamenje Vodnarja. Naš um bo živahen, iskriv, radi se družimo in izmenjavamo svoja mnenja in stališča. 16. marca pa vstopi v znamenje Ribi, kjer je na dnu. Tok naših misli se upočasni in potuje po raznih skrivnostnih svetovih in prebuja željo po pisanju, recimo pesmi. 5. marca vstopi Venera v znamenje Bika, torej v znamenje, ki mu vlada. Uživali bomo v lepotah, umetnosti, dobri hrani in umetniškem ustvarjanju. Mars je še vedno v Kozorogu, kjer se počuti dobro in močno in zadnji dan meseca vstopi v znamenje Vodnarja. 24. marca Saturn zamenja znamenje in vstopi v Vodnarja za naslednji 2,5 leti. Znamenje Vodnarja je njegov dom, torej tam se dobro počuti. Sicer pa je to planet modrosti in veliki učitelj, ki nas uči, da se vse lahko doseže tudi s počasnejšimi in trdnejšimi koraki. Verjame v disciplino, strukturo, odgovornost in rutino, kar je zelo v redu in priporočljivo. Če pa ima v astrološki karti močan vpliv, ima tudi nekaj slabih lastnosti, kot so ozkogledost, pretirana zahtevnost in strogost. Jupiter in Pluton še ostajata v znamenju Kozoroga, Uran v znamenju Bika in Neptun v znamenju Ribi. Kot vidimo, bo to obdobje najbolj pestro za rojene v znamenju Vodnarja.

Misel za ta mesec: «Ko govoriš, le ponavljaš tisto, kar že veš. Ampak, če poslušaš, se boš morda naučil kaj novega« (Dalajlama)

Energije meseca za posamezna znamenja:  

Oven: Energetsko se prebujate, sploh v drugem delu meseca, ko Sonce vstopi v vaše znamenje. Prvi lunin krajec vas bo začel spodbujati glede fizične dejavnosti. Na delovnem področju lahko pričakujete neke novosti ali spremembe, ki se bodo začele dogajati že na začetku meseca, da bi se do polne lune zaključili.

Bik: Ugoden mesec je pred vami, ker vam Mars daje veliko telesne energije in poguma, Venera pa prestopi v vaše znamenje in vas podpira tako na področju ljubezni kot tudi na finančnem področju. Prvih 10 dni bodite še pozorni, ker vam lahko retrogradni Merkur  ponagaja pri sklepanju dogovorov, sestavljanju pogodb in podobno.

Dvojček: Na začetku meseca vsaj do 10. marca, vam bo nekoliko ponagajal retrogradni Merkur, ki vlada vašemu znamenju. Po tem datumu se sprostite in delujete bolj pogumno in odločno. Bolj stresni dnevi bodo okrog polne lune, povezano bo tudi z vašo nadaljnjo kariero.

Rak: Ta mesec vam lahko ponagaja Mars, ki je v vaši hiši partnerstev poslovnih in zasebnih. V isti hiši je še retrogradni Merkur, ki lahko prispeva svoj delež h komunikaciji, ki ne bo tekla tekoče. Tudi na poslovnem področju bodo narejeni vaši prvi koraki k spremembi.

Lev: Bodite bolj pozorni na finance. Izogibajte se zapravljanju, kajti vaše finance niso ravno na zavidljivi ravni. Nakup večjih oziroma dražjih stvari raje opravite po 11. marcu. Na partnerskem področju oziroma v ljubezni vam kaže dobro, nekoliko slabše pa glede vitalnosti. Spomladanska utrujenost.

Devica: V dneh do polne lune ste polni delovne energije, ki se nadaljuje tudi kasneje. Občasno prihaja do nesporazumov v komunikaciji, in sicer predvsem na delovnem področju kot tudi na partnerskem področju. Pogovori ne bodo ustvarjalni, bolj na ravni »eden mimo drugega«.  Po 11. marcu se razmere izboljšajo.

Tehtnica: Dobro postavljena vladarka vašega znamenja Venera vam bo dajala več notranje moči ter občutek osebne varnosti in samozavesti. Tudi na finančnem področju kaže dobro. Le v dneh okrog ščipa boste bolj pod stresom, zaradi službe, vendar se kmalu umirite.

Škorpijon: Mars, eden od vaših vladarjev, bo še cel mesec v znamenju Kozoroga. Tam se počuti dobro in vam daje energijo za telesne dejavnosti. Ne bo vam manjkalo ustvarjalnosti, tudi v službi se počutite dobro in zadovoljno. Skratka, dober mesec.

Strelec: Na začetku meseca oziroma kar prvo polovico meseca boste bolj kot ne resnobni. Posvečate se svojim ciljem glede financ in urejanje doma. V dneh okrog polne lune pa veliko razmišljate o svoji karieri in o tem, ali je to ,kar delate zdaj, res »ta pravo.«

Kozorog: Dober mesec za vas. Mars vam še vedno daje veliko vitalnosti in energije. Nekaj začetnih dni meseca vam bo še ponagajal retrogradni Merkur, po 11. marcu pa spet delujete v svojih tirnicah. Venera vas podpira pri vaši ustvarjalnosti, ki ni zanemarljiva, sploh pri ustvarjanju izdelkov iz kovine ali kristalov.

Vodnar: Verjetno boste želeli v nekaj investirati denar. Če že, potem počakajte do 11. marca, ko bo Merkur direkten in tudi vaše misli bodo bolj jasne ter boste vedeli, kaj sploh v resnici želite. Saturn ta mesec preide v vaše znamenje in vas bo naslednje mesece podpiral pri poslu.

Ribi: Ta mesec naj bi bil vaš mesec, Sonce je v vašem znamenju. Pa vendarle nekje do 11. marca se boste še vedno počutili nekoliko zmedeno, zaradi retrogradnega Merkurja. V delovnem okolju bo v dneh okrog polne lune nekaj zmede, toda hitro se bo uredilo. Radi se boste družili in lovili prve spomladansko-sončne žarke.

Pripravila: Viva Marya, astrologinja, grafologinja in numerologinja

Bookmark the permalink.

Comments are closed.