Astro numerološki vpogled v energije meseca septembra 2019

Mesec september je deveti mesec v gregorijanskem koledarju. Ime september prihaja iz latinske besede »septem«, ki pomeni sedem. September je namreč bil po rimskem koledarju sprva sedmi mesec v letu, preden so vstavili januar in februar (vir: Wikipedia.org). Izvirno slovensko ime za september je kimavec.

Mesec september kljub temu, da je pod vibracijami številke 9, prinaša tudi več novih začetkov, kot je začetek novega šolskega leta, začetek dela po zasluženem dopustu, za nekatere najmlajše začetek obiskovanja vrtca in še po nečem je značilen mesec september in sicer po začetku novega letnega časa, 23. bo enakonočje in prvi jesenski dan. Mesec september bo pod vibracijami števil 9 in 3. Zaključevanje na eni strani ter izobraževanje, učenje in druženje na drugi strani. Odpirajo se nove poti, ki lahko peljejo tudi v sodelovanje s tujino. Iz astrološkega vidika pa bomo večji del meseca pod vibracijami planeta Merkurja, ki podpira komunikacijo vseh vrst, pisno in ustno, poučevanje in učenje.

Luna že od začetka meseca raste in 6. septembra bo prvi lunin krajec v znamenju Strelca. Malo bolj bomo raztreseni. Nekoliko slabše bo počutje rojenih v znamenjih: Dvojček, Strelec, Ribi in Devica. 14. bo polna luna v Ribah in 22. zadnji lunin krajec v znamenju Dvojčka in 28. 9. prazna luna ali mlaj v znamenju Tehtnice. Verjetno že sami veste, da je čas od prazne lune ali mlaja pa do polne lune ali ščipa, namenjen za uvajanje novosti, za nove začetke, napredovanje in doseganje ciljev. V času od polne lune do mlaja pa se raje umirimo, delajmo na bolj rutiniranih nalogah, takrat smo tudi bolj lenobni in pasivni. V tem času se raje ne lotevajmo novih projektov. Ti dnevi so dobri za operacije, čiščenje, pospravljanje in zaključevanje.

Ostali planeti: že konec avgusta je Merkur vstopil v znamenje Device, kjer bo do 14. 9., ko preide v znamenje Tehtnice. V ospredju bodo odnosi. Venera je ravno tako v znamenju Device, 14. 9. na isti dan kot Merkur pa vstopi v znamenje Tehtnice. V znamenju Device pa je še cel mesec september planet Mars. Prvi del meseca bomo še vedno bolj dopustniški navdušeni in ne pazimo ravno na besede. Drugi del meseca bo nasploh boljši za urejanje zadev na področju odnosov. Jupiter že od sredine meseca avgusta potuje direktno in sicer v svojem znamenju v Strelcu. Odpira možnosti in priložnosti, zato delujmo v najvišje dobro vseh nas. Ostali planeti Saturn, Pluton, Uran in Neptun še vedno potujejo retrogradno v istih znamenjih kot zadnje mesece.

Misel za mesec september: »Tja, do koder je vredno iti, ne pelje nobena bližnjica.« Beverly Sills

Energije meseca septembra za posamezna znamenja: 

Ovni: Pripravljeni ste na nove začetke in izzive, zlasti na delovnem področju. Nekateri med vami se odločajo za spremembo videza v obliki izgube nekaj odvečnih kilogramov. Tisti, ki bodo vztrajali, bo šlo kar dobro od rok. Od sredine meseca se pričakuje več vašega sodelovanja v partnerskem odnosu. Tiste na vodilnem položaju pa čaka kar nekaj dela s sodelavci, prišel je čas za urejanje odnosov. Pred vami je tudi dober čas za učenje in opravljanje izpitov. Spogledujete se s tujino. Pod vibracijami števila 4, ste organizirani in pripravljeni za nove naloge tako na službenem področju kot tudi v privatnem življenju.

Biki: Kot kaže, je pred vami dober mesec. Še vedno boste podoživljali in vlekli misel na počitniške dni, ki bo vsak novi dan oddaljena, dokler ne zbledi. Uživali boste v aktivnostih tako telesnih kot tudi ustvarjalnih. Umetniško ustvarjanje vam je že tako pisano na kožo. Taki dnevi bodo do sredine meseca, potem pa se preusmerjate na delovno področje. Nove delovne zadolžitve zahtevajo od vas večji angažma. Pod vibracijami števila 5 lažje v svoje življenje spuščate spremembe in se hitreje prilagajate.

Dvojčki: V novo obdobje leta stopate resno in trdno, odločeni, da naredite, kar morate dobro in kvalitetno. Veliko vam bo pomenilo, če boste imeli priložnost za dokazovanje in izkazovanje. Na delovnem področju se boste izkazali z novimi zamislimi, z resnostjo in delavnostjo. Zato tudi ne boste spregledani ob napredovanju. Iz vas se lahko veliko potegne, če ste razpoloženi za samo delo in manj za klepetanje. Planeti vas podpirajo, le tako nadaljujte. Pod vibracijami števila 6 se z veseljem posvečate tako delovnim obveznostim kot obveznostim doma.

Raki: Prijeten mesec je pred vami, kajti na dopustu ste si nabrali nove energije. Nič vam ne bo težko, še najbolje se počutite od 6. do 22., pred tem in potem pa boste nekoliko bolj neaktivni. Zato pa bolj v umskem svetu. Tistim, ki se pripravljate na opravljanje izpita, bo šlo precej dobro od rok. Bolj se usmerjate v dom in družino in v urejanje potrebnega. Več dela na delovnem področju vas ne bo spravilo s tira. Pod vibracijami števila 7 se učite na vseh področjih, za svoje lažje delovanje pa uporabite modrost in razum.

Levi: Zelo ste zaposleni z razmišljanjem o vlaganju denarja, mogoče razmišljate, ali ste razmišljali čez poletje o nakupu nepremičnine in se vam zdi, da je zdaj pravi čas za uresničitev. Storite to do polne lune. Za študente in učence je zdaj dober čas za učenje in opravljanje izpitov ali ponavljanje snovi. Mnogi se veselijo spet pouka in srečanja s sošolci. Tudi na delovnem področju začnete na polno. Pod vibracijami števila 8 ste preudarni in še bolj odločeni, da uresničite finančne projekte.

Device: Zdi se, da je pred vami mesec, v katerem lahko naredite marsikaj, kar vam v prejšnjih mesecih ni uspelo. Veliko bo povezano z vašimi osebnimi interesi, mnogi med vami bodo dajali prednost karieri in uresničevanju svojih ciljev. Za okolico ste privlačni, zaradi komunikativnosti in sproščenosti. Samski uspešno navezujete nove stike in ljubezen prihaja tudi k vam. Že vezani pa poleg kariere, imate cilje in želje tudi glede iskanja novega doma ali preurejanje sedanjega. Pod vibracijami števila 9 ste modri in premišljeno delujete v smeri uresničitve ciljev.

Tehtnice: Prvi del meseca je bolj namenjen druženjem, ker ste še vedno dopustniško razpoloženi. Ker imate v sebi tudi umetniško žilico, bo ta še bolj izrazita v dnevih, ko druženja ne bodo tako pogosta. Če ustvarjate in preizkušate, kaj naj bi to bilo, počnite to zase, ker bo to tudi vaš ventil za sproščanje. Izdelke lahko pokažete kasneje ali z njimi obdarite bližnje in prijatelje. Dnevi, ko ustvarjate so samo vaši in o njih vam ni treba veliko govoriti. To bo tudi dober mesec za študij. Pod vibracijami števila 1 imate vso podporo pri novih začetkih na področjih, ki vas že sedaj zanimajo, pazite se le zaletavosti.

Škorpijoni: Denar je ta mesec v ospredju. Pa ne, da vam ga primanjkuje. V glavnem ne. Mnogi kar lepo shajate, nekateri pa razmišljate, v kaj ga lahko vložite, da dobite čim več nazaj. Vaša razmišljanja glede tega so precej povezana s tujino. Sicer pa je pred vami uspešen mesec kar se tiče navezovanja stikov, ki vam bodo kasneje prišli lahko prav. Radi sodelujete v delovni skupini in postajate telesno aktivni. »Dovolj je lenarjenja« so vaše besede. Telovadba, fitnes, joga, tek, hoja … vse to vam daje novo energijo. Pod vibracijami števila 5 lažje spuščate spremembe v svoje življenje in se lažje sproščate.

Strelec: Že takoj se usmerjate na poslovno področje. Kariera vam veliko pomeni, nekateri med vami zasedejo višji položaj, drugi pa delate na tem. Ali vam bo in kdaj naj bi vam uspelo, je odvisno od mnogih dejavnikov. Pa vendarle, ta mesec se splača potruditi. Veliko se družite, kajti prvi del meseca še vedno daje občutek sproščenosti in spominjanja na dopust. Lahko spoznate nekoga, ki bi vas potegnil v neki svoj projekt ali vi s pomočjo nekoga dobite »dobro« zamisel. Pod vibracijami števila 6 se prilagajate in stremite k skladnosti in uravnoteženosti.

Kozorogi: Vitalnosti in energije imate dovolj tako, da vam vrnitev na delo, v šolo ali na fakulteto in pripravljanje na izpite, naj ne bi predstavljalo težave. Na trenutke še sicer pogrešate sproščene urice nekje na plaži, sredi meseca pa že pozabite na dopust in se popolnoma posvečate novim obveznostim. Delo opravljate z veseljem in uspehom. Tisti, ki morate še opraviti študijske obveznosti ste zelo uspešni in motivirani. V drugi polovici meseca imate nekoliko manj energije, pa vendarle še vedno dovolj, da ne bo večjih težav. Pod vibracijami števila 4 ste še bolj organizirani za delo ali študij.

Vodnarji: Vaša energija bo v tem mesecu usmerjena bolj na lenarjenje in počivanje kot za kakšne močne aktivnosti. Prvi del meseca bo bolj aktiven, drugi del meseca pa bo bolj pasiven. Usmerjeni ste v učenje, delo, čakajo vas tudi neke finančne transakcije ter uradne zadeve. Z vsem boste imeli veliko dela tako, da vam bo na trenutke zmanjkovalo energije in volje še za druge aktivnosti. Pa vseeno opozorilo, mogoče ste na dopustu preveč zapravljali in se zdaj morda srečujete s »sušo« v svoji denarnici. Pod vibracijami števila 5 kljub vsemu razmišljate o spremembah in novostih, ki jih morate narediti.

Ribi: Pred vami je dinamičen mesec. Veliko se bo dogajalo, predvsem v prvem delu meseca. Mogoče se boste težje vklopili v delovni proces zaradi dopusta. Odnosi, tako partnerski kot s sodelavci, bodo v ospredju. Nekateri med vami se odločajo za bolj radikalen korak, na partnerskem odnosu, drugi pa zamenjajo službo. Kariera je ta mesec in tudi v prihajajočih mesecih v ospredju. Na splošno pa se drugi del meseca umirjate in iščete sprostitev v ustvarjanju. Pod vibracijami števila 6 ste usmerjeni v ustvarjanje in urejanje odnosov.

Pripravila: Viva Marya, astrologinja, numerologinja in grafologinja

Bookmark the permalink.

Comments are closed.