Astro numerološki vpogled v energije meseca septembra 2020

Iz numerološkega vidika bo mesec september pod vibracijami števila 13. Načeloma je to močno število, to je število transformacije in prenove. V primeru disharmonije lahko pomeni tudi nepričakovane spremembe, ki velikokrat niso ravno pozitivne, lahko je več nesreč ali nekih drugih manj prijetnih dogodkov. V ozadju sta števili 9 in 4, ta kombinacija števil ni najbolj zaželena ali drugače povedano sploh ni zaželena. V mesecu septembru se marsikaj zaključuje; poslavljamo se od poletja, počitnic in dopustov. Verjetno bi bili še najbolj veseli, če bi se za vedno znebili tudi virusa Covida-19. V septembru bomo zelo motivirani za delo, za izzive ali za dokončanje tistega, kar smo začeli pred počitnicami oziroma dopustom. Pravzaprav nekateri med vami bodo prav veseli, da so spet aktivni bodisi v službi, pri učenju ali pri študiju, kar koli pač počnejo.

Iz astrološkega vidika v mesec september vstopamo v znamenju Device in pod vladavino Merkurja (vsaj večji del meseca) ter v rastoči luni v znamenju Vodnarja, ki pa že tekom dopoldneva preide v Ribi. Lahko rečemo, da bo začetek meseca »živahno zasanjan.« Hkrati pa bo vseeno čutiti v zraku nekoliko več nemira in nervoze, kajti že naslednji dan zjutraj nastopi polna luna ali Ščip v znamenju Ribi. Skoraj isti trenutek začne Luna že upadati in prehajamo v tretjo lunino fazo, ki ji rečemo »melanholična.« To je faza, ko imamo še nekaj energije v sebi za delovanje, hkrati pa si želimo, da se naše življenje čim prej normalizira, da se umirimo in takrat običajno ugotovimo, da smo bili pred polno luno preveč nestrpni in zahtevni. Sedaj lahko nadaljujemo z zložnejšim tempom. Torej z umirjenim delom, rutinskimi opravili ter z nadaljevanjem in zaključevanjem del pričetih v obdobju Lunine rasti. Če ste mogoče med tistimi, ki čakajo na operacijo, je zdaj boljši čas, sedaj postriženi lasje počasneje rastejo, peremo lahko z manjšo količino praška in podobno. Ostanimo še pri Luni. 10. septembra se srečamo z zadnjim luninim krajcem v znamenju Dvojčka in s tem prehajamo v četrto lunino fazo, ki ji pravimo tudi »flegmatična.« To je čas žetve in postajamo še bolj umirjeni ter kakšen dan ali dva pred Mlajem bolj lenobni, pasivni in vase zaprti. Luna v tem času upada. 17. septembra nastopi prazna luna ali Mlaj v znamenju Device. Luna spet začne rasti in 24. septembra nastopi prvi lunin krajec v znamenju Kozoroga.

Poglejmo še ostale nebesna telesa oziroma planete: Sonce 22. septembra preide v znamenje Tehtnice. Merkur 5. septembra vstopi v znamenje Tehtnice, kjer se počuti tako-tako. Veliko bomo razmišljali o partnerstvu, tisti, ki niste v zvezi si v tem času zaželite ravno to. Iščemo popolnost in harmonijo v vsakem odnosu. Proti koncu meseca pa preide v znamenje Škorpijona.

Venera 6. septembra vstopi v znamenje Leva. Poveličujemo ljubezen, do partnerja postajamo bolj velikodušni in uživamo v vsakem trenutku izkazovanja ljubezni. Ljubezen lahko izkazujemo na več načinov skozi besede, dotike, lahko pa ljubezen, ki jo čutimo izkazujemo skozi ustvarjanje. Mars je že nekaj časa v svojem znamenju v Ovnu in tam bo ostal še kar nekaj časa. 9. septembra začne retrogradno potovanje. V času, ko potuje retrogradno ni varno pričeti kakršne koli napadalne in provokativne dejavnosti npr. glasno kritizirati, groziti, vlagati tožbe in podobno. Podobno velja za operacije, če niso nujne, jih raje prestavimo. Tudi nakup avtomobila ali raznih strojev raje preložimo na kasnejši čas. Tožba, vložena v tem času, se kaj lahko obrne proti vlagatelju, še bolj bodo občutljivi rojeni v znamenju Ovna in Škorpijona in tisti, ki imajo Ascendent ali Luno v enem od navedenih znamenj. V tem času vam lahko zmanjkuje moči, bolj ste nepotrpežljivi, nemirni in napeti ter reagirate preveč impulzivno. Retrogradno bo potoval kar do 14. novembra. Jupiter in Pluton se še vedno gibljeta retrogradno in sicer v znamenju Kozoroga. Nobeden od njiju se v tem znamenju ne počuti dobro, zlasti ne Jupiter, ki je v tem znamenju na dnu, njegovo delovanje je zelo šibko in težko izrazi svojo naravo. Sicer pa se Jupiter 13. septembra obrne direktno, bo pa še vedno v znamenju Kozoroga. Saturn še vedno potuje retrogradno s tem, da je konec julija prešel v znamenje Kozoroga, kjer je njegov dom, počuti se dobro in tam najlažje izrazi sebe. Njegovo retrogradno potovanje se zaključi 29. septembra. Uran potuje retrogradno in sicer v znamenju Bika. V tem znamenju se ne počuti dobro, ker je v njem njegovo dno in zdi se, da je ustvarjalna energija Urana zadušena, njegova moč je zelo šibka in v času, ko potuje retrogradno je to vse še izrazitejše. Neptun se giblje retrogradno, nahaja se v svojem domu in sicer v znamenju Ribi.

Modra misel: »Vse kar sem videl, me uči, naj zaupam vsemu, česar še nisem videl.« R. W. Emerson

Pripravila: Viva Marya, astrologinja, numerologinja in grafologinja

Bookmark the permalink.

Comments are closed.