Mistično potovanje po Egiptu

potovanje po Egiptu

1. – 15. maj 2018

Gordana in Andrej, vas bova popeljala skozi skrivnosti starodavnega Egipta:

 • obiskali bomo starodavne templje, svetišča in mesta moči (glej program)
 • imeli bomo več meditacij, readingov in vzpostavili bomo povezavo z različnimi egipčanskimi bogovi in boginjami ter tako priklicali starodavne spomine in znanja
 • vsi ogledi omenjeni v programu so vodeni s strani egiptologa s slovenskim prevajalcem/vodnikom
 • ….

 

Trajanje potovanja: 01. – 15. maj 2018

CENA VKLJUČUJE:

 • Vstopna Viza za Egipt (dobite jo na letališču v Kairu)
 • Vsi transferji z mini busom za 15 oseb (klimatiziran)
 • Notranji leti v Egiptu (Kairo – Luxor , Aswan – SSH (via Kairo) in SSH – Kairo)
 • Nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelih 5*:
Kairo: Cairo Pyramids Hotel*
Luxor: Steigenberger Nile Palace*
Križarka: MS Mirage*
Aswan: Mövenpick Elephantine Island*
Sharm El Sheikh: Hilton Waterfalls*
*ali podobno
 • Privaten obisk platoja pri Gizah
 • Vse vstopnine za oglede po programu
 • Ogledi omenjeni v programu so vodeni s strani Egiptologa s slovenskim prevajalcem/vodnikom
 • 14 zajtrkov, 13 kosil in 14 večerij
 • Dve veliki vodi na osebo na dan na avtobusu
 • Sadje na avtobusu
 • Napitnine
 • Osnovno Coris turistično zavarovanje
 • Internetni dostop kjer bo to možno

 

V CENO NI VKLJUČENO:

 • Povratni mednarodni let do Kaira
 • Pijača pri obrokih
 • Karkoli, kar ni omenjeno zgoraj

 

Cena na osebo: 2250 eur*

*Cena velja za 10 ali več potnikov v skupini.

Doplačilo za enoposteljno sobo znaša 470 eur.


 

Ob prijavi prejmete vse potrebne informacije.

Za vse morebitne informacije nas lahko kontaktirate na: info@notranjasvetloba.com


PROGRAM

01. – 15. maj 2018 – Kairo, Luxor, Asuan, Abu Simbel, Sinaj

 

Torek, 01/05 1. dan        Prihod na letališče v Kairu, kjer nas bo počakal naš vodnik. Po opravljenih imigracijskih postopkih transfer v hotel. Večerja in počitek.

Sreda, 02/05 2. dan       Egipčanski Muzej – Zakladi Tutankamuna – Esence – Piramide v Gizi – privatni obisk piramid ob sončnem zahodu

Dan bomo začeli v Kairskem narodnem muzeju, v katerem se nahajajo mojstrovine starega kraljestva, Hatorinega svetišča in kipov iz novega kraljestva, amarnske galerije in Tutankamonovih zakladov ter sobe mumij. Kosilo. Popoldan bo namenjen obisku prodajalne esenc. Ezoterika je bila srčika Egipčanske religije, kulture in civilizacije. Pot bomo nadaljevali do piramid. Voden ogled platoja okoli Keopsove, Kefrenove in Mikerinove piramide. Z dovoljenjem Egipcanskega ministrstva za antikvitete, se bomo ob sončnem zahodu prepustili meditaciji ob Piramidah in Sfingi ter pogrebni dvorani kralja Keopsa. Sledi večerja in počitek.

Četrtek, 03/05 3. dan    Saqqara – Unas Pyramid – Serapeum – Abu Garab

Po zajtrku se bomo odpravili južno od Gize, v Sakkaro – posmrtno počivališče kraljev Starega Kraljestva. Ogledali si bomo Djoserjevo stopničasto piramido, ki je prvi zgrajen približek piramide. Zgradil jo je Imhotem, arhitekt, ki je bil po smrti povišan v boga zdravilstva. Obisk manjšega muzeja, ki vsebuje artefakte najdene na področju. Postanek pri Serapeumu – to je bilo grobišče Apisovih bikov, inkarnacija boga teme, Pta. Verjeli so, da so biki postali nesmrtni po smrti kot Oziris Apis. Podali se bomo v pogrebno dvorano, kjer so vidni dokazi visoko razvite tehnologije in 20-tonski sarkofag s 5-tonskim pokrovom izklesan do potankosti.
Nato se bomo sprehodili skozi nasade manga do platoja Abu Garab, kjer je kremenčev oltar – edini ostanek oltarja v Egiptu, posvečenega bogu sonca, Ra. Začutili boste, kako so svečeniki na najvišji ravni izvajali  iniciacijske obrede  in ustvarjali energijo z vodo in magnetno resonanco. Večerja bo pri lokalni družini iz področja.

Petek, 04/05 4. dan      Dan za raziskovanje “Drugačnega Kaira”

Sobota, 05/05  5. dan   Aleksandrija

V zgodnjih jutranjih urah nas bo, iz vrveža Kaira, pot vodila preko delte Nila proti obali Sredozemskega morja, v starodavno mesto Aleksandrija. Mesto je bilo nekoč kulturno središče antičnega sveta. Tu je stal slavni svetilnik, eno od sedmerih čudes antičnega sveta. Ogledali si bomo novo Aleksandrijsko knjižnico, katakombe in se sprehodili po Montazah vrtovih, kjer je bila polenta rezidenca zadnjega Egipčanskega kralja, Faruka. Pred povratkom v Kairo, se bomo ustavili pri spominski plošči posvečeni Aleksandrinkam. Kosilo bo v eni izmed odličnih ribjih restavracij. Vrnitev v Kairo. Večerja in počitek.

Nedelja, 06/05 6. dan  Polet v Luxor – obisk Karnak in Luxor Templja

Zgodaj  zjutraj transfer na letališče in polet proti Luxorju. Prvi postanek bo v Karnak templju, nejvečjem templju zgrajenem v Egiptu, posvečenemu kralju bogov, Amun Ra. Sprehodili se bomo skozi hipostilno dvorano proti svetemu jezeru in se ustavili v svetišču posvečenemu Sekhmet, boginji ognja, vojne, plodnosti in zdravilstva. Ustavili se bomo v prodajalni papirusa in po kosilu nadaljevali proti Luxor templju. Ogled in kratek sprehod po aleji sfing. Po ogledu se bomo pred sončnim zahodom popeljali s tradicionalno egipčansko feluko. Transfer v hotel, večerja in počitek.

Ponedeljek, 07/05 7. dan     Abydos – Dendera – vkrcanje na križarko

Po zajtrku nas bo pot popeljala severno od Luxorja proti Denderi. V Starem Egiptu so mesto imenoval Iunet ali Tantere, kar pomeni »Ona od božanskega stebra«. Ptolomejski tempelj je posvečen boginji Hathor, boginji ljubezni in glazbe. Na stropu prve hipostilne dvorane boste občudovali starodavne zvezdne mape in poslikave, med katerimi se najdejo hieroglifi podobni žarnicam.
Po kosilu bomo nadaljevali proti antičnemu romarskemu središču Abydos in istoimenskem templju, ki je bil zgrajen za časa 19. dinastije in posvečen bogu podzemlja, Ozirisu.  Čudovite poslikave kažejo na globoko duhovnost tega obdobja. Videli boste prvi seznam faraonov in zanimive hieroglife, ki spominjajo na helikopterje in vesoljske ladje. Obiskali bomo tudi mistični Ozirion, kjer boste obdani z Lotusi – rožami življenja. Povratek v Luxor in vkrcanje na ladjo. Večerja in počitek.

Torek, 08/05  8. dan      Tempelj Kraljice Hatshepsut – Dolina Kraljev – Memnonova Kolosa

Prvi jutranji postanek bo pri posmrtnem templju edine egipčanske faraonke, kraljice Hatshepsut. »Sijaj vseh sijajev«, kot tempelj imenujejo, s čudoviti svetišči posvečenimi boginji Hathor in bogu mumifikacije, Anubisu. Nadaljevali bomo proti Dolini Kraljev , kjer so za časa Novega Kraljestva pokopavali faraone in si ogledali 3 grobnice. Obisk prodajalne alabastra. Pred povratkom na ladjo, še postanek pri Memnonovih kolosih, ki, kot pravijo, s svojo veličastnostjo varujeta antične Tebe. Kosilo. Prosto popoldne in plovba. Večerja in počitek.

Sreda, 09/05 9. dan   Edfu in Kom Ombo 

Po zgodnjem zajtrku se bomo odpeljali do Horovega templja, ki je za Karnaškim drugi največji. Tempelj je posvečen bogu Horu s sokolovo glavo, stoji pa na mestu, kjer naj bi se Hor spopadel s svojim stricem Setom za oblast nad svetom. Povratek na ladjo, kosilo in nadaljevanje plovbe do Kom Omba. Postanek za ogled templja, posvečenega dvema bogovoma: desna stran pripada krokodiljemu bogu Sobeku, leva pa Horu starejšemu ali Harirusu. V templju vidimo reliefe Neosa Dionizisa, ki ga kronajo bogovi, Ptolomeja VII. med darovanjem bogovom, zelo zanimivi so tudi reliefi v zunanjem hodniku na steni za sedmimi kapelami, še zlasti razstava zdravniških instrumentov, ki dokazuje, da so bili antični zdravniki zelo napredni že pred več kot 2000 leti. Večerja, nočitev, nadaljevanje plovbe do Asuana.

Četrtek, 10/05 10. dan  Asuan – tempelj Philae, Asuanski jez, nedokončani obelisk

Dan bomo začeli z obiskom Philae templja. Po legendi, naj bi boginja Isis (Izida) prepotovala cel Egipt, da je našla ostanke moževega (Oziris) telesa, ki ga je razkosal njegov zli brat Set. Na otoku Philae, kjer je našla njegovo srce, so zgradili tempelj posvečen Isis, boginji čistoče, seksualnosti, narave in zaščite. Po obisku kratek postanek na Asuanskem jezu in sprehod skozi antični kamnolom do nedokončanega obeliska. Povratek na ladjo in čas za počitek in meditacijo.

Petek, 11/05 11. dan    Abu Simbel

V zelo zgodnjih jutranjih urah se bomo podali proti jugu do svetišča Abu Simbel. Enega najlepših svetišč v Egiptu z dvojnim templjem je dal v 13. st.pr.n.št. zgraditi faraon Ramzes II., ljubljen od boga Amuna. Tempelj je posvetil sebi, svoji lepi ženi Nefertari, bogovom in veliki zmagi pri Kadeshu v današnji Siriji, kjer je premagal Hetite. Vrnitev v Asuan. Zvečer se bomo podali po mestu in se sprehodili po Asuanski tržnici. Večerja in počitek.

Sobota, 12/05 12. dan    Nubijska vasica – Sharm El Sheikh

Po zajtrku se bomo z motornim čolnom popeljali do Nubijske vasice. Sprehod skozi vasico, obisk Nubijske hiše in Nubijske šole, kjer vas bodo naučili nekaj Arabščine in Nubijskega jezika. Po kosilu transfer na letališče in let v Sharm El Sheikh. Transfer v hotel, večerja in počitek.

Nedelja, 13/05 13. dan    Sharm El Sheikh

Dan bomo preživeli na ladji, kjer bomo lahko snorkljali in občudovali barvit in raznolik podvodni svet Rdečega Morja.

Ponedeljek, 14/05 14. dan    Samostan Svete Katarine – Kairo

Zgodaj zjutraj obisk Samostana Svete Katarine. Samostan se nahaja na nadmorski višini 1586 metrov, ob vznožju gore Horeb, kjer naj bi po Stari zavezi, Mojzes prejel deset zapovedi . Celotno območje je sveto za tri svetovne religije: krščanstvo , islam in judaizem . Samostan sv. Katarine je bil ustanovljen v 6. stoletju in je eden najstarejših krščanskih samostanov, ki še vedno obstajajo. Vrnitev v Sharm El Sheikh in polet v Kairo. Zvečer sufistična predstava, večerja in počitek.

Torek, 15/05 15. dan    Vrnitev domov


 

Odgovorni organizator potovanja:
GOING TRAVEL and TOURS
85 EL AHRAM ST.
GIZA , EGYPT

 

PRIJAVA:

Comments are closed.