KRISTALNO SRCE – umetnost izdelave makrameja

Začetna enodnevna delavnica

      

Lavrica: 24.3.2019 od 10.00 do 18.00 ure.                                                                Kako do nas ….

 

makrameŽenska, Ustvarjalne roke, Makrame in Magični kristali

Kaj imajo skupnega kristali in ženske?

Mislim, da bi vsi v prvi sapi najprej odgovorili: NAKIT.

Sicer imamo rade kristale vsepovsod: v domu, v skritih žepkih, na oltarčku, celo na vrtu in v cvetlicah…vendar sem prepričana, da ga najraje nosimo okoli vratu, ušesnih mečicah ali zapestju, kajne?

Ženske imamo v sebi prirojen občutek za Lepoto, naravni dar za Ustvarjanje in umetnost ter ljubezen do narave in njenih posebnih glasnikov – Kristalov!

In makrame je čudovita veja umetnosti, kjer se lahko srečata kristal in vrvica, ter z nekaj znanja že nastane čudovita ogrlica.

Dolgo časa sva obe v sebi nosili željo, da se najino znanje o kristalih in makrame umetnosti prepleteta, da vam ponudiva VEČ. Da vam ponudiva dvojno znanje in dvojne izkušnje na ENI delavnici.

In tako je nastala intenzivna celodnevna delavnica, KRISTALNO SRCE – umetnost izdelave makrameja, kjer se prepletajo ŽENSKA esenca, njene USTVARJALNE ROKE, čudovita veja umetnosti MAKRAME in MAGIČNI KRISTALI.

Gordana Yra Lesjak vas bo popeljala v skrivnostni svet kristalov, Katja Bubnič pa vas bo posvetila v makrame ustvarjalke.

 

Program delavnice:

1. del: Magični kristali v našem vsakdanjem življenju (vodi Gordana Yra Lesjak)

Ljudje že od nekdaj čudovite in skrivnostne kristale uporabljamo za okras, zaščito in zdravljenje. Cenimo jih zaradi njihovih čarovnih in duhovnih moči. Njihova moč izhaja iz načina njihovega nastanka. Koristne lastnosti kristalov izvirajo iz njihove energije. Žlahtni kristali so bili nepogrešljiv dodatek v kronah, prstanih, mečih,… ki so jih nosili vladarji. Zdravilci in šamani so kristale uporabljali kot amulete, za zaščito in zdravljenje.

Kristali zaradi svoje lepote, zaradi vibracije, ki jo oddajajo in jo ženske zaradi svoje občutljivosti bolje zaznavamo – od nekdaj zasedajo pomembno mesto v našem življenju.

Na tej intenzivni enodnevni delavnici se boste naučile:

 • Osnovno o kristalih (lastnosti kristalov, pomen barv pri kristalih, delovanje kristalov,..)
 • Kako poskrbeti za kristale (čiščenje in energijsko aktiviranje kristalov)
 • Kako izbrati kristale
 • Kako izbrati kristal zase
 • Kako uporabljati energijo kristalov

Učinek kristalov lahko primerjamo z učinkom glasbe – ko smo slabe volje, nas bo neka glasba spravila v dobro voljo; ko pa smo razdraženi – takrat potrebujemo glasbo za umiritev. Tako je tudi s kristali – kristale izbiramo glede na naš namen.

Ko smo nemirni, nervozni, ali se čutimo ogroženi … takrat izberemo Kristale MIRU.

Kristale JASNOSTI izberemo, ko se želimo povezati s svojim bistvom, s svojim telesom, ko si želimo povezovanja z nesnovnimi nivoji bivanja.

Naučili se boste kako vstopiti v kristal in aktivirati zaščito.

Izvedle bom kristalno meditacijo.

 

Po prvem delu delavnice, si bomo vzele čas za kosilo.

 

2. del: Ženska ustvarjalna energija in izdelava makrame ogrlice s kristalom (vodi Katja Bubnič):

Verjamem, da vsaka ženska v sebi nosi Ustvarjalko. Tako, kot smo obdarjene z maternico, ki je nosilka življenja, smo obdarjene z rokami, ki v sebi nosijo starodavne spomine na ustvarjanje. Roke so podaljšek našega srca in te naše ljube roke lahko ustvarijo toliko lepega!

Ustvarjanje je hkrati tudi meditacija. Meditacija po žensko, kot imam navado reči. Saj je vsa naša pozornost usmerjena v eno stvar, ki nam boža dušo, hkrati pa nam ta meditacija prinese tudi čudovit, konkreten izdelek, zase ali za naše najdražje!

In Makrame je veja umetnosti, ki je morda manj poznana pa morda ravno zaradi tega toliko bolj skrivnostna. Makrame je starodavna umetnost vozlanja. Torej po domače, različne vrvice se med seboj prepletajo in z vozlički ustvarjajo najrazličnejše zgodbe.

Na naši delavnici bomo pripovedovale zgodbo s Kristalom.

Vsaka izmed vas si bo po uvodnem delu, kjer se boste bolje spoznale s kraljestvom kristalov ter njihovim delovanjem, lahko izbrala kristal po srčnem navdihu.

Jaz pa bom z vami podelila prve trdne korake v svet makrameja.

Naučile se boste:

 • Osnovne makrame vozličke
 • kako se izdela trdna mrežica za vaš najljubši kristal
 • kako potem ustvarimo celotno ogrlico
 • z vami bom podelila svoje male trike in bogate izkušnje
 • vsako posebej popravljala in podpirala, da boste res zadovoljne s svojo kreacijo!
 • to znanje je nekaj, kar vam lahko res odlično služi, saj lahko ustvarjate makrame nakit za svoje najbližje, morda pa to postane celo vaše poslanstvo in se boste preživljale z ustvarjanjem makrame nakita!

DELAVNICO BOMO ZAKLJUČILE S PLESOM ZA DUŠO.

Zato vam polagam na srce, da na našo delavnico pridete oblečene v (dolgo) krilo… Boste videle, kako se naša energija spremeni in naravna na žensko energijo že samo s tem, ko oblečemo (dolgo) krilo.

Komu je delavnica namenjena ?

 • vsem Ženskam, ki imate rade kristale, vas zanimajo in si želite vedeti o njih še kaj več;
 • vsem, ki že delate s kristali, pa vam še nekaj manjka;
 • vsem ženskam, ki rade ustvarjate;
 • vsem ženskam, ki se vam zdi, da nimate ustvarjalnega daru, pa vas vseeno kliče makrame umetnost in njen ples s kristali (jaz sem imela od vedno dve levi roki! Šele skozi makrame ustvarjanje sta postali skoraj dve desni;
 • vsem, ki ste že kdaj ustvarjale (makrame) nakit s kristali pa bi rade obnovile svoje znanje ter ga nadgradile z znanjem o kristalih samih;
 • vsem Ženskam, ki imate rade srčno in povezovalno žensko druženje;
 • vsem Ženskam, ki morda iščete svojo pot pa vas zanimajo kristali in makrame;
 • in še vsem vam, ki vas delavnica kliče, pa še same ne veste zakaj!!!

Vse, prav VSE ste dobrodošle!

Delavnico vodiva Gordana Yra Lesjak in Katja Bubnič

Prispevek: 166 eur

Prijava preko spodnjega obrazca:

Comments are closed.